Ερντογάν προς Κούρδους: Αν κλείσουμε τα σύνορα, θα πεινάσετε

Ερντογάν προς Κούρδους: Αν κλείσουμε τα σύνορα, θα πεινάσετε
Turkish President Recep Tayyip Erdogan addresses academics at his palace in Ankara, Turkey, Tuesday, Sept. 26, 2017. Erdogan says "attacks" against Turkey by German politicians during their election campaigns has led to an outcome which leaves them unlikely to form a new government for "at least a few months." Erdogan said Tuesday that the Netherlands was similarly not able to form a government because Dutch politicians had "attacked us over and over again." (Pool photo via AP) Pool photo via AP)

"Οι Κούρδοι θα πεινάσουν αν κλείσουμε τα σύνορα", διεμήνυσε ο τούρκος Πρόεδρος την επαύριο του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν

Για “προδοοία” κατηγόρησε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις κουρδικές αρχές, μετά την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν και προειδοποίησε ότι οι Κούρδοι θα πεινάσουν όταν η Τουρκία κλείσει τα σύνορα.

Τα σημερινά αυτά σχόλια του τούρκου Προέδρου, ήταν από τα σκληρότερα σχετικά με το δημοψήφισμα της Δευτέρας, το οποίο η Τουρκία αντιμετωπίζει ως απειλή για την εθνική της ασφάλεια, φοβούμενη ότι θα αποτελέσει θρυαλλίδα αποσχιστικών τάσεων των Κούρδων της περιοχής.

“Μέχρι την τελευταία στιγμή περιμέναμε ότι ο Μπαρζάνι δεν θα έκανε το λάθος να προχωρήσει στο δημοψήφισμα, όμως, σφάλαμε” είπε ο Ερντογάν αναφερόμενος στον πρόεδρο της τοπικής κυβέρνησης του Κουρδιστάν. “Η μονομερής απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, αποτελεί προδοσία”, τόνισε ο τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ερντογάν έκανε αυτά τα σχόλια στην τηλεόραση και απείλησε ξανά να κλείσει τον αγωγό που μεταφέρει πετρέλαιο από το Βόρειο Ιράκ.

Πηγή:Reuters, Φωτογραφία: Pool photo via AP

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα