Ερντογάν: Προβοκάτσια η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη

default image

Ο Τούρκος πρόεδρος απευθύνθηκε στον τουρκικό λαό αναφορικά με τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στη χώρα του. Η προβοκάτσια δεν θα λειτουργήσει, σημείωσε

“Συμφωνήσαμε με τον Πούτιν πως πρόκειται (η δολοφονία) για προβοκάτσια, δεν υπάρχει διχογνωμία πάνω σε αυτό το θέμα” σημείωσε σε τηλεοπτικό του μήνυμα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, λίγη ώρα μετά την επίθεση και τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη Αντρέι Πεσκόφ. “Σε τηλεφώνημα που είχαμε απόψε, συμφωνήσαμε να ενδυναμώσουμε την αλληλεγγύη ανάμεσα στις δύο χώρες” είπε ο Τούρκος ηγέτης σχολιάζοντας την επικοινωνία που είχε με το Ρώσο πρόεδρο, τονίζοντας πως Ρωσία και Τουρκία δεν άφησαν αυτή την προβοκάτσια να λειτουργήσει.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ερντογάν τόνισε την στενή συνεργασία των δύο χωρών στη Συρία, η οποία και είχε ως αποτέλεσμα την εκκένωση από το Χαλέπι. “Αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα” δήλωσε. Επιπλέον, είπε πως η δολοφονία κατά του Ρώσου διπλωμάτη, είναι και επίθεση ενάντια στον τουρκικό λαό.

Ο πρόεδρος εξήγησε πως τόσο ο ίδιος, όσο και ο πρωθυπουργός, ο υπουργός εσωτερικών και ο υπουργός υγείας εργάζονται ανελλιπώς για την επίθεση. Παράλληλα, επιβεβαίωσε τον ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφορικά με την αποστολή ειδικού κλιμακίου από τη Μόσχα στην Άγκυρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα