Έστειλαν δέμα με εκρηκτικά στον Σόιμπλε

Έστειλαν δέμα με εκρηκτικά στον Σόιμπλε
German Finance Minister Wolfgang Schaeuble arrives for the weekly cabinet meeting of the German government at the chancellery in Berlin, Wednesday, Dec. 14, 2016. (AP Photo/Markus Schreiber) AP

Συναγερμός στο Βερολίνο. Πακέτο με εκρηκτικά εντοπίστηκε στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας. Ισχυρός ο εκρηκτικός μηχανισμός, σύμφωνα με την αστυνομία

Ένα ύποπτο δέμα που περιείχε εκρηκτικά βρήκε η υπηρεσία ταχυδρομείου του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την Bild, το ύποπτο πακέτο εντόπισαν αρχικά οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία ταχυδρομείου του υπουργείου οι οποίοι αμέσως ενημέρωσαν την αστυνομία. 

Το ύποπτο πακέτο και μετά από την εξέτασή του ήταν ένα μείγμα εκρηκτικής ύλης, όπως αυτά εντοπίζονται σε παράνομες κροτίδες, αλλά πολύ μεγαλύτερης ισχύος.

 

Μάλιστα όπως αναφέρει η Bild, εάν οι εργαζόμενοι επιχειρούσαν να το ανοίξουν η έκρηξη θα άφηνε πίσω της δεκάδες τραυματίες.  Ευτυχώς όμως το ύποπτο πακέτο βρέθηκε από τις ακτίνες Χ, της υπηρεσίας ταχυδρομείου. Μάλιστα, κατά το σκανάρισμα του πακέτου οι υπάλληλοι είδαν τα καλώδια της εκρηκτικής ύλης.

Αμέσως σήμανε συναγερμός, οι εργαζόμενοι εγκατέλειψαν το κτίριο και εκκενώθηκε η περιοχή για αρκετές ώρες, ενώ η αστυνομία παρέλαβε το πακέτο με τα εκρηκτικά.

“Ήταν σχεδιασμένο για να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς” δήλωσε, μεταξύ των άλλων ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Φώτο: AP Photo/Markus Schreiber

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα