Έτοιμο το Μεξικό για συζητήσεις με την νέα αμερικανική κυβέρνηση

Έτοιμο το Μεξικό για συζητήσεις με την νέα αμερικανική κυβέρνηση

Ανοιχτό σε συνομιλίες με τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ για θέματα εμπορίου, ασφάλειας και μετανάστευσης, δηλώνει το Μεξικό. Σημαντική συνάντηση του προέδρου της Toyota με τον Μάικ Πενς στην Ουάσιγκτον

Μετά τις εξαγγελίες του Ντόναλντ Τραμπ ότι ετοιμάζεται να δημιουργήσει έναν εργασιακό, εμπορικό και οικονομικό παράδεισο στις ΗΠΑ, αλλά και τις δηλώσεις του ότι πρόκειται να ξεκινήσει την ανέγερση του τοίχους, έτοιμη δηλώνει η κυβέρνηση του Μεξικού για διαπραγματεύσεις.

Το Μεξικό θα επιδιώξει να διαπραγματευτεί με την νέα κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ θέματα που αφορούν το εμπόριο, την ασφάλεια και τη μετανάστευση, αλλά δεν θα πληρώσει για να χτιστεί ένα τείχος στα σύνορα των δύο χωρών, δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο.

Μιλώντας σε ακροατήριο ξένων διπλωματών, ο Πιένα Νιέτο δήλωσε ότι θα συνεχίσει να προωθεί την ενοποίηση του ελεύθερου εμπορίου στη Βόρεια Αμερική.

Το Μεξικό μπορεί να επενδύσει σε πιό ασφαλή σύνορα, αλλά όχι σε τείχος, πρόσθεσε, ωστόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι συνυπεύθυνες για τη μετανάστευση και θα πρέπει να εργαστούν για να σταματήσουν τη ροή παράνομων όπλων προς το νότο.

Ο πρόεδρος της Toyota συναντήθηκε με τον Μάικ Πενς στην Ουάσιγκτον

Ο πρόεδρος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota, Ακίο Τογιόντα, συναντήθηκε την Τρίτη στην Ουάσιγκτον με τον Μάικ Πενς, που αναλαμβάνει την αντιπροεδρία της χώρας υπό την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Ο Τογιόντα αναμενόταν να εξηγήσει πώς συνεισφέρει στην αμερικανική οικονομία η εταιρεία του, ανέφερε το πρακτορείο χωρίς να αναφέρει τις πηγές του.

Την περασμένη εβδομάδα, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Τραμπ είχε απειλήσει την Toyota με "μεγάλο φόρο εισαγωγής" εάν αρχίσει να κατασκευάζει αυτοκίνητα μάρκας Corolla για την αμερικανική αγορά σε νέο εργοστάσιο που σχεδιάζει να χτίσει στο Μεξικό.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τραμπ: Θα είμαι ο μεγαλύτερος δημιουργός θέσεων εργασίας που έπλασε ο Θεός

Σεξ, Τραμπ και 'χρυσά' ντουκουμέντα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δίνει στο twitter την κριτική του για κάθε ταινία της Μέριλ Στριπ

ADVERTISING

SHARE: