Eurovision: Το στρατιωτικό παρελθόν της Νέτα και ο τελικός στην Ιερουσαλήμ

Eurovision: Το στρατιωτικό παρελθόν της Νέτα και ο τελικός στην Ιερουσαλήμ

O πρωθυπουργός του Ισραήλ διάλεξε να πανηγυρίσει για την πρωτιά της χώρας του μιμούμενος το χορευτικό της Νέτα Μπαρζιλάι - Η πολιτικοποιημένη ατάκα της νικήτριας

Χαρές και πανηγύρια στο Ισραήλ μετά τη νίκη της τραγουδίστριας Νέτα Μπαρζιλάι στον διαγωνισμό της Eurovision, στον οποίο η Ελένη Φουρέιρα κατέκτησε τη δεύτερη θέση εκπροσωπώντας την Κύπρο.

Σε ρυθμούς νίκης κινήθηκε και ο πρωθυπουργός της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος δε δίστασε να κάνει τη φιγούρα που θυμίζει την κίνηση ενός κοτόπουλου, και παραπέμπει στο χορευτικό που συνόδευε το κομμάτι “Toy”.

Το τραγούδι που κέρδισε:

Αυτό που έκανε πάντως εντύπωση ήταν η ξεκάθαρη πολιτικοποιημένη τοποθέτηση της νικήτριας. “Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που διαλέξατε το διαφορετικό, σας ευχαριστώ τόσο πολύ που αποδέχεστε τις διαφορές μεταξύ μας. Αγαπώ την πατρίδα μου, την επόμενη φορά στην Ιερουσαλήμ”, είπε δευτερόλεπτα μετά την ανακοίνωση της πρωτιάς.

Σημειώνεται δε πως αύριο, Δευτέρα, οι ΗΠΑ ανοίγουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ, μια κίνηση που έχει προκαλέσει πολλαπλές αντιδράσεις στον αραβικό κόσμο, μιας και ο Ντόναλντ Τραμπ αναγνωρίζει με την πράξη του αυτή την “άγια πόλη” ως πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ.

Ο ίδιος ο Νετανιάχου, έσπευσε να επαναλάβει την ατάκα της Νέτα, γράφοντας στο Twitter: “Netta είσαι αξιαγάπητη. Έφερες μεγάλο σεβασμό για το κράτος του Ισραήλ. Του χρόνου στην Ιερουσαλήμ”.

Πολλοί χρήστες των social media ανέσυραν μάλιστα το στρατιωτικό παρελθόν της Νέτα, σημειώνοντας πως είχε υπηρετήσει στο εθελοντικό πρόγραμμα των παραστρατιωτικών ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων πριν την υποχρεωτική στρατολόγησή της στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, στο Ναυτικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα