Έβαλε τα κλάματα ο Ρόντμαν, συγκινημένος από τη συνάντηση των φίλων του, Τραμπ και Κιμ

Έβαλε τα κλάματα ο Ρόντμαν, συγκινημένος από τη συνάντηση των φίλων του, Τραμπ και Κιμ
(AP Photo/Wong Maye-E) AP

Ο Ντένις Ρόντμαν είχε προτείνει χρόνια να γίνει ό,τι συνέβη τα ξημερώματα στη Σιγκαπούρη. Αλλά τον έβριζαν. Και τον απειλούσαν. Τώρα αισθάνεται δικαιωμένος που βρέθηκαν στο ίδιο δωμάτιο οι Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν. Και ξέσπασε (video).

H συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτηρίστηκε από τα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα ως “η μεγαλύτερη διπλωματική πρόοδος του 21ου αιώνα”.

Για έναν κοινό φίλο των δυο πολιτικών ηγετών, το τετ α τετ της Τρίτης ήταν “μια πολύ όμορφη στιγμή, ανάμεσα σε δυο καλούς φίλους”. Ο Ντένις Ρόντμαν προσγειώθηκε τα ξημερώματα στη Σιγκαπούρη (το ταξίδι του ήταν πληρωμένο από την Potcoin, κρυπτονόμισμα της βιομηχανίας της μαριχουάνας) και μίλησε στον CNN.

Για τα πρώτα λεπτά, προσπαθούσε να διαχειριστεί το συναισθηματικό κομμάτι αυτού που επρόκειτο να γίνει. Φορούσε ένα κόκκινο καπέλο που έγραψε “Make America Great Again” και αποκάλυψε ότι “αυτή η ιστορική συνάντηση προετοιμαζόταν για χρόνια. Νιώθω τόσο χαρούμενος”. Και ένιωθε χαρούμενος διότι έβαλε και εκείνος το χεράκι του για αυτήν τη στιγμή. Πράγμα που έλεγε χρόνια, αλλά όλοι τον χλεύαζαν. Ο πέντε φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ διευκρίνισε ότι “μόλις γνώρισα την κουλτούρα και την κατάσταση που επικρατεί στη Βόρειο Κορέα, ένιωσα σαν να είμαι σπίτι μου”.

Για αυτό επέστρεφε ξανά και ξανά εκεί, έπειτα από προσκλήσεις του Κιμ και αντικείμενο το μπάσκετ. “Δεν έκανα ό,τι έκανα για τα λεφτά. Και δεν αφορά το να είναι ο Ντένις Ρόντμαν ο καλύτερος άνθρωπος στον κόσμο, με το να φέρει τις δυο χώρες κοντά. Πάντα πίστευα πως άπαξ και ο Tραμπ, τον οποίον γνωρίζω από όταν έκανε το “Apprentice”, καταλάβει πως οι άνθρωποι στη Βόρειο Κορέα έχουν καρδιά, ψυχή και χάρισμα, θα τους αγαπήσει”.

Θύμισε πως μετά το πρώτο του ταξίδι στην πατρίδα του Κιμ, το 2014 “είχα περιγράψει τον ηγέτη της χώρας ως “μεγάλο παιδί που του αρέσει να περνά καλά και να γνωρίσει όλον τον κόσμο. Θυμάμαι τότε είχα δεχθεί ουκ ολίγες απειλές για τη ζωή μου. Προσπάθησα όμως, να κρατήσω το κεφάλι μου ψηλά, γνωρίζοντας πως θα έλθει η ώρα που θα αλλάξουν όλα. Πρέπει να ήμουν τότε ο μόνος που το πίστευε αυτό”. Γεγονός που είναι αληθές, αν κρίνουμε από το tweet του Τραμπ, όταν ο “Worm” του πρότεινε τη συνάντηση, για πρώτη φορά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα