Εξαφάνιση Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία: Βρέθηκε απανθρακωμένο πτώμα

default image

Οι αρχές δεν επιβεβαιώνουν, ούτε διαψεύδουν αν πρόκειται για τον 59χρονο Έλληνα διπλωμάτη, με τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ να αναφέρουν πως το πτώμα βρέθηκε σε αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ο κ. Αμοιρίδης

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της εξαφάνισης του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, ο οποίος και έχει να δώσει σημεία ζωής από την περασμένη Δευτέρα. Αργά το βράδυ της Πέμπτης εντοπίστηκε πτώμα σε καμμένο αυτοκίνητο στην πόλη Nova Iguacu, βόρεια του Ρίο Ντε Τζανέιο, το οποίο όλοι απεύχονται να ανήκει στον Έλληνα διπλωμάτη. Οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει την ταυτότητα του πτώματος. “Η μόνη πληροφορία που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τώρα είναι πως βρήκαμε ένα αυτοκίνητο στη Nova Iguacu και ένα πτώμα το οποίο ερευνάται” αναφέρει χαρακτηριστικά πηγή από την αστυνομία του Ρίο.

Την ίδια ώρα όμως, η βραζιλιάνικη τηλεόραση μεταδίδει πως το καμμένο αυτοκίνητο, έφερε πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στο όχημα που είχε νοικιάσει ο Κυριάκος Αμοιρίδης και με το οποίο κινούνταν στην πόλη. Επιπλέον, οι πληροφορίες της αστυνομίας φαίνεται πως επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι ο Έλληνα πρέσβης βρισκόταν στην συγκεκριμένη περιοχή, Nova Iguacu, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα τους έχει αναφέρει η οικογένεια του εξαφανισθέντος. Για την ακρίβεια, ο πρέσβης που διαμένει στην πόλη Μπραζίλια, περνούσε τις διακοπές των Χριστουγέννων στην περιοχή αυτή, που βρίσκεται 40 χλμ έξω από το Ρίο.

Θυμίζουμε πως ο Κυριάκος Αμοιρίδης, που ανέλαβε πρέσβης της χώρας στη Βραζιλία μέσα στο 2016, χάθηκε κατά τη διάρκεια των εορταστικών του διακοπών, με τελευταία του επικοινωνία την περασμένη Δευτέρα. Το ελληνικό ΥΠΕΞ έχει εκδώσει από το βράδυ της Πέμπτης ανακοίνωση πως βρίσκεται σε επικοινωνία με τις βραζιλιανικές αρχές, ενώ η αστυνομία του Ρίο διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό του.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια ταυτοποίηση, συνεχίζονται οι έρευνες σε σχέση με αυτή την εξέλιξη

“Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια ταυτοποίηση, συνεχίζονται οι έρευνες σε σχέση με αυτή την εξέλιξη” σημειώνει το πρωί της Παρασκευής σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο υφυπουργός εξωτερικών κ. Ιωάννης Αμανατίδης και προσθέτει: “Ο κ. Αμοιρίδης βρισκόταν σε άδεια εορτών και η πρεσβεία ενημερώθηκε για την εξαφάνιση στις 28 Δεκεμβρίου”. Ο υφυπουργός εξέφρασε την ευχή να υπάρξει αίσιο τέλος στην υπόθεση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα