Φάιμαν: Στέκομαι στο πλευρό του ελληνικού λαού

Δεύτερη ημέρα εργασιών της Συνόδου Κορυφής Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης,στις Βρυξέλλες.Στιγμιότυπο από το τραπέζι της 2ης ημέρας ο Αυστριακός Καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν (Δ) με την Γερμανίδα Καγκελάριο 'Ανγκελα Μέρκελ (Α),  Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009 (EUROKINISSI/POOL ΑΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ)
Δεύτερη ημέρα εργασιών της Συνόδου Κορυφής Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης,στις Βρυξέλλες.Στιγμιότυπο από το τραπέζι της 2ης ημέρας ο Αυστριακός Καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν (Δ) με την Γερμανίδα Καγκελάριο 'Ανγκελα Μέρκελ (Α), Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009 (EUROKINISSI/POOL ΑΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ) EUROKINISSI

Δηλώσεις αλληλεγγύης από τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν. Τόνισε ότι οι προτάσεις των δανειστών, δεν είναι λυσιτελείς. "Ζητούν πράγματα που είναι επιζήμια για την κοινωνία"

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πριν από την συνάντηση που θα έχει σήμερα μαζί του στην Αθήνα σε μια προσπάθεια για τον τερματισμό της διαφωνίας ανάμεσα στους διεθνείς πιστωτές και την Ελλάδα για το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας.

Η Αθήνα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της βάσει του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης, αλλά χρειάζεται να την υποστηρίξουμε για να αποτρέψουμε την έξοδό της από την ευρωζώνη, σημείωσε ο Φάιμαν μιλώντας στο δίκτυο ORF.

"Ξέρω ότι υπήρξε σειρά προτάσεων, και από τους θεσμούς (των πιστωτών), τις οποίες και εγώ επίσης δεν θεωρώ λυσιτελείς", σημείωσε ο Φάιμαν σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

"Υψηλή ανεργία, 30-40% χωρίς ασφάλεια υγείας και επιπλέον αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα. Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση δεν μπορούν να το κατανοήσουν αυτό", σημείωσε.

Η εναλλακτική λύση είναι να καταπολεμηθεί η διαφθορά και να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι Έλληνες πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν, πρόσθεσε. Η εκτόξευση προσβολών δεν ήταν ποτέ βοηθητική, σχολίασε εξάλλου ο Αυστριακός καγκελάριος και υπογράμμισε: "Στέκομαι στο πλευρό του ελληνικού λαού, στον οποίο ενώ βρίσκεται σε αυτήν την δύσκολη θέση, προτείνονται κι άλλα πράγματα που είναι επιζήμια για την κοινωνία".

Ο Φάιμαν εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι μπορεί να υποστηρίξει τις προσπάθειες του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την επίτευξη συμφωνίας, χρησιμοποιώντας την Αυστρία ως υπόδειγμα χώρας στην οποία οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι έχουν υγειονομική περίθαλψη οικονομικά βιώσιμη.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας αναγνώρισε ότι τα νεύρα είναι τεντωμένα, αλλά η αποστολή μας είναι, σημείωσε, "να αποφευχθεί μια καταστροφή". Τέλος στην ερώτηση αν η ελληνική ηγεσία μπορεί να πεισθεί, ο Φάιμαν απάντησε: "Θεωρώ ότι κάποιος που έχει εκλεγεί πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσίπρας

ADVERTISING

SHARE: