Φιλιππίνες: Πάνω από 7.600 νεκροί από την εκστρατεία Ντουτέρτε κατά των ναρκωτικών

Φιλιππίνες: Πάνω από 7.600 νεκροί από την εκστρατεία Ντουτέρτε κατά των ναρκωτικών

Διαμαρτυρία για την εκστρατεία Ντουτέρτε κατά των ναρκωτικών. Περισσότεροι από 7.600 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέσα σε επτά μήνες

Χιλιάδες ρωμαιοκαθολικοί Φιλιππινέζοι πραγματοποίησαν στη Μανίλα τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα συγκέντρωση καταγγελίας των εξωδικαστικών φόνων και των σχεδίων της κυβέρνησης να επαναφέρει τη θανατική ποινή για τους εγκληματίες.

Η σημερινή πορεία διαμαρτυρίας, που είχε συνδυαστεί με προσευχή, αποκλήθηκε "Πορεία για τη Ζωή" και είχε τη στήριξη της Συνόδου Καθολικών Επισκόπων των Φιλιππίνων (CBCP).

Πραγματοποιήθηκε μερικές ημέρες αφότου η εκκλησία εξαπέλυσε την ισχυρότερη μέχρι σήμερα επίθεσή της εναντίον του πολέμου κατά των ναρκωτικών που διεξάγει ο πρόεδρος Ροντρίγκο Ντουτέρτε.

Οι οργανωτές δήλωσαν πως 50.000 άνθρωποι πήραν μέρος στην πορεία στη Μανίλα. Περίπου 10.000 παρέμειναν για να ακούσουν τις ομιλίες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας.

Περισσότεροι από 7.600 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί αφότου ο Ντουτέρτε εξαπέλυσε την εκστρατεία του κατά των ναρκωτικών, πριν από επτά μήνες. Περισσότεροι από 2.500 σκοτώθηκαν σε ανταλλαγές πυρών στη διάρκεια επιδρομών, σύμφωνα με την αστυνομία.

Παρά τις επικρίσεις που δέχεται, ο Ντουτέρτε υποστήριξε σήμερα ότι η εκστρατεία έχει "μεγάλη επιτυχία".

Μιλώντας στη Στρατιωτική Ακαδημία των Φιλιππίνων, ο πρόεδρος της χώρας πρόσθεσε πως το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι πιο περίπλοκο απ' ό,τι νόμιζε αρχικά και γι' αυτό χρειάστηκε να ζητήσει την υποστήριξη του στρατού.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και η αστυνομία αρνούνται ότι γίνονται εξωδικαστικές εκτελέσεις. Ωστόσο οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν πως πολλοί θάνατοι που η αστυνομία έχει αποδώσει σε αυτόκλητους τιμωρούς, οφείλονται σε δολοφόνους που πιθανόν συνεργάζονται με την αστυνομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παραλήρημα Ντουτέρτε: Θα σκοτώσω κι άλλους τοξικομανείς

Φιλιππίνες: Ο Ντουτέρτε βγάζει τον στρατό κατά των ναρκωτικών

ADVERTISING

SHARE: