Φοιτητής μαχαίρωσε και σκότωσε καθηγητή του

Το τραγικό συμβάν συνέβη εντός του χώρου του πανεπιστημίου της Βόρειας Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Συνελήφθη ο δράστης

Φοιτητής στο πανεπιστήμιο της Βόρειας Καλιφόρνια μαχαίρωσε και σκότωσε τον καθηγητή ψυχολογίας εντός των εγκαταστάσεων του ανώτατου ιδρύματος το απόγευμα της Παρασκευής. Οι αστυνομικές αρχές, που δεν έχουν δώσει τα στοιχεία του δράστη στη δημοσιότητα, ανέφεραν πως απέδωσε την ενέργειά του σε "προσωπικές διαφορές".

Η δολοφονία έλαβε χώρα σε κτίριο του πανεπιστημίου, ενώ η μόνη πληροφορία για τον δράστη είναι πως είναι 20 ετών. Η ασφάλεια του πανεπιστημίου συνέλαβε το φοιτητή και τον παρέδωσε το Σάββατο στη αστυνομία του Λος Άντζελες. Πρόκειται για τον καθηγητή Bosco Tjan, διευθυντή του Κέντρου Γνωστικής Νευροαπεικίνισης του ιδρύματος, που δίδασκε στο πανεπιστήμιο από το 2001. Ο καθηγητής φαίνεται πως ήταν παντρεμένος και είχε έναν γιο.

Οι αρχές έσπευσαν να καθησυχάσουν τους φοιτητές, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για μια τυχαία πράξη βίας, "Το τμήμα του Λος Άντζελες θεωρεί πως πρόκειται για προϊόν προσωπικής διαφωνίας". "Περνούσε πολύ χρόνο εξετάζοντας τη σημασία του να είσαι μέντορας και να καθοδηγείς ανθρώπους. Πολλοί αναφέρουν πως οι επιστήμονες είναι πολύ ψυχροί. Ο Bosco ήταν ένας άνθρωπος που μπορούσε να μιλήσει με τον καθένα" σημειώνει στενός του συνεργάτης.

Ο πρόεδρος του πανεπιστημίου, C.L. Max Nikias, έστειλε επιστολή, στην οποία εξέφραζε τη βαθειά του οδύνη για το θάνατο του καθηγητή. "Το τραγικό περιστατικό συνέβη στο χώρο του πανεπιστημίου και συγκεκριμένα στο κτίριο Seeley G. Mudd building" σημείωσε ο Nikias και πρόσθεσε: "Η οικογένεια του ιδρύματος θρηνεί το θάνατο του καθηγητή Tjan και οι σκέψεις της είναι με την οικογένεια του εκλιπόντος".

ΠΗΓΗ WP

ADVERTISING

SHARE: