Φοιτήτρια που μαχαίρωσε τον εραστή της αθωώνεται χάρη στο 'υπέροχο μυαλό' της

Φοιτήτρια που μαχαίρωσε τον εραστή της αθωώνεται χάρη στο 'υπέροχο μυαλό' της
FACEBOOK

Ο δικαστής κρίνει ότι η φυλάκιση θα έβλαπτε τις προοπτικές καριέρας της φοιτήτριας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης

Στα "μαλακά" έπεσε μια φοιτήτρια που σπουδάζει στο κολέγιο Christ Church του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η οποία δικάζεται γιατί μαχαίρωσε τον σύντροφό της στο πόδι.

Όπως αναφέρει to BBC, η 24χρονη Λαβίνια Γούντγουορντ κατηγορείται για πρόκληση σωματικών βλαβών του φίλου της, ο οποίος φοιτά στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Η πολλά υποσχόμενη φοιτήτρια καρδιοχειρουργικής, κατά τη διάρκεια ενός καβγά κι ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών φέρεται να πέταξε ένα laptop, ένα ποτήρι και ένα βαζάκι μαρμελάδα προς το μέρος του εραστή της, ενώ στη συνέχεια τον μαχαίρωσε στο πόδι.

Ενώπιον του Βασιλικού Δικαστηρίου της Οξφόρδης, η Γούντγουορντ παραδέχτηκε πως προκάλεσε σοβαρή σωματική βλάβη, ωστόσο ο δικαστής Ίαν Πρινγκλ είπε πως θεωρεί ότι η επίθεση ήταν «εντελώς μεμονωμένη περίπτωση»: «Έχω την αίσθηση ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό. Θα ήταν πολύ αυστηρό να στείλουμε αυτή τη νέα και ικανότατη κοπέλα στη φυλακή και να της στερήσουμε το δικαίωμα να διακριθεί στον επαγγελματικό της τομέα. Αυτό που διέπραξε θα την ακολουθεί σε όλη της τη ζωή» είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω κατηγορία επισύρει ποινή φυλάκισης, αλλά ο δικαστής εισηγείται να δοθεί χάρη στην εναγόμενη λόγω της εξαιρετικής ακαδημαϊκής της πορείας και σταδιοδρομίας. Το κολέγιο μάλιστα συμφώνησε να δεχθεί πίσω τη φοιτήτρια για να συνεχίσει τις σπουδές τον Οκτώβριο, διότι είναι ένα «υπέροχο μυαλό».

Η Γουντγουάρντ έχει ήδη δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σε ιατρικές επιθεωρήσεις.

( Με πληροφορίες από Telegraph)

ADVERTISING

SHARE: