Φρίκη χωρίς όρια: Έπνιγε τα νεογέννητα μωρά της και τα έκρυβε στο ψυγείο

Φρίκη χωρίς όρια: Έπνιγε τα νεογέννητα μωρά της και τα έκρυβε στο ψυγείο
Δικαστήριο Pixabay

Ποια ποινή επιβλήθηκε στην 37χρονη, η οποία γεννούσε στην μπανιέρα του σπιτιού της και άφησε πέντε μωρά να πεθάνουν στο νερό

Φυλάκιση 8 ετών επιβλήθηκε από δικαστήριο της Γαλλίας σε μια 37χρονη μητέρα, η οποία έπνιξε πέντε νεογέννητα μωρά της και μετά τα έκρυψε στο ψυγείο.

Στη δίκη η Romana Canete ζήτησε “συγχώρεση”. Παραδέχτηκε ότι γεννούσε στη μπανιέρα του σπιτιού της, στην πόλη Λουσάτ, στη νοτιοδυτική Γαλλία και στη συνέχεια άφηνε τα βρέφη να πεθαίνουν στο νερό. Μία από τις δύο έφηβες κόρες της βρήκε ένα από τα νεκρά μωρά μέσα σε σακούλα στο ψυγείο.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο σύζυγος της παιδοκτόνου ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία βρήκε και άλλα πτώματα στο ψυγείο. Η φρικιαστική ανακάλυψη έγινε τον Μάρτιο του 2015, με την 37χρονη να προφυλακίζεται. Οι γεννήσεις και οι πνιγμοί έγιναν τα προηγούμενα 10 χρόνια, όπως αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ.

Η γυναίκα πάντως δεν αναμένεται να εκτίσει και τα 8 χρόνια της ποινής της και θα έχει πενταετή εποπτεία μετά την αποφυλάκισή της.

Ο αγρότης σύζυγός της δήλωσε ότι αγνοούσε εντελώς τις εγκυμοσύνες της. Ειδικοί τον χαρακτήρισαν “κτητικό” και “ζηλότυπο”, σύμφωνα με την γαλλική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Le Point.

Με δάκρυα στα μάτια, η Canete είπε στο δικαστήριο: “Πρώτα θα ήθελα να ικετεύσω για συγχώρεση από τα μωρά. Θα μπορέσω να το κάνω αυτό όταν βγω από τη φυλακή και πάω στο νεκροταφείο. Ζητώ συγχώρεση και από την οικογένειά μου, τις κόρες μου που έχουν περάσει αυτό τον πόνο. Δεν είχα άλλη επιλογή. Είχα απορρίψει την ιδέα της εγκυμοσύνης και αυτά τα παιδιά δεν μπορούσαν να υπάρξουν”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα