Γαλλία: 73χρονος έκανε σχοινάκι με δεμένα μάτια πάνω απ' τον πλημμυρισμένο Σηκουάνα

Γαλλία: 73χρονος έκανε σχοινάκι με δεμένα μάτια πάνω απ' τον πλημμυρισμένο Σηκουάνα

Ο καλλιτέχνης Hors Humain είχε προαναγγείλει το δρώμενο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συνελήφθη μαζί με τον συνεργό του από τις αρχές

Ακροβατικά πάνω από τον πλημμυρισμένο Σηκουάνα, στο Παρίσι, θέλησε να εκτελέσει ένας 73χρονος ακροβάτης, γνωστός στη χώρα για την "ακτιβιστική" δράση του. Ο Hors Humain, όπως είναι το καλλιτεχνικό του όνομα, έδωσε ραντεβού με τους θαυμαστές του στο 16ο δημοκτικό διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, προκειμένου να παρουσιάσει το show του.

Ο 73χρονος είχε σκοπό να κάνει ακροβατικά πάνω στην μεταλλική κατασκευή που περιβάλλει την γέφυρα Passerellle Debilly, με το συγκεντρωμένο πλήθος να χειροκροτά και να ζητωκραυγάζει. Ξυπόλητος και με ένα σχοινάκι στο χέρι, ο άνδρας ξεκίνησε να ανεβαίνει στην κατασκευή, όταν άνδρες της αστυνομίας πλησίασαν στο σημείο.

Δείτε βίντεο που αναρτήθηκε την Κυριακή, με τον καλλιτέχνη να κάνει σχοινάκι με κλειστά μάτια σε γέφυρα του Παρισιού:

Οι αρχές συνέλαβαν τον ίδιο, αλλά και έναν συνεργάτη του, που αρχικά αρνούνταν να κατέβουν από τη γέφυρα. Από κάποια απόσταση, τον άνδρα παρακολουθούσαν έτοιμοι να επέμβουν, άνδρες της πυροσβεστικής.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε ένα παρόμοιο "δρώμενο" του ιδίου, από τον Ιούνιο του 2016, όταν και πάλι ο ποταμός είχε υπερχειλίσει. Σε εκείνη την ανάρτηση, ο καλλιτέχνης αφιέρωνε το βίντεο σε ένα ζευγάρι αστυνομικών που δολοφονήθηκαν εκείνες τις ημέρες.

Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας ο Σηκουάνας φούσκωσε σε σημείο που τα ποταμόπλοια δεν μπορούσαν πλέον να περάσουν κάτω από τις παλιές γέφυρες της γαλλικής πρωτεύουσας, γύρω από τον καθεδρικό της Παναγίας των Παρισίων. Οι αρχές προειδοποίησαν τουρίστες και ντόπιους να αποφεύγουν τις όχθες του, για να μην παρασυρθούν από τα νερά και οι αγκυροβολημένες φορτηγίδες στις βυθισμένες στα νερά προβλήτες έμοιαζαν σαν να βρίσκονται στη μέση ενός κατά πολύ πλατύτερου ποταμού.

Έξι σιδηροδρομικοί σταθμοί που βρίσκονται κοντά στον ποταμό, όπως εκείνοι του Καρτιέ Λατέν και του Σεν Μισέλ, που προσελκύουν πολλούς τουρίστες, αναγκάστηκαν επίσης να κλείσουν.

A man crosses a self maid ramp over the Seine river in Paris, France, Friday, Jan. 26, 2018 The Paris region has been deeply affected by the floods that hit the country over the past week, but in Paris, it was business as usual. (AP Photo/Michel Euler)
A man crosses a self maid ramp over the Seine river in Paris, France, Friday, Jan. 26, 2018 The Paris region has been deeply affected by the floods that hit the country over the past week, but in Paris, it was business as usual. (AP Photo/Michel Euler) AP

Η κυβερνητική υπηρεσία «Vigicrues», που παρακολουθεί τις ανόδους στη στάθμη των υδάτων, ανακοίνωσε το Σάββατο πως υπήρξε στη διάρκεια της νύκτας μια μικρή αύξηση της στάθμης του ποταμού στην πρωτεύουσα και ενδέχεται να πλησιάσει στο υψηλότερο σημείο της, το οποίο είχε φθάσει για τελευταία φορά το 2016.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Σηκουάνας απειλεί με πλημμύρες το Παρίσι – Αρουραίοι βγήκαν στους δρόμους

Φούσκωσε ο Σηκουάνας, κλείνουν τμήμα του Λούβρου

Πώς ήταν το Παρίσι στη μεγάλη πλημμύρα του αιώνα, το 1910

SHARE: