Γαλλικές εκλογές: Η ανιψιά της Λεπέν καταγγέλλει ‘παρέμβαση’ Ομπάμα

Γαλλικές εκλογές: Η ανιψιά της Λεπέν καταγγέλλει ‘παρέμβαση’ Ομπάμα

Η Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν κατήγγειλε ότι η υποστήριξη του πρώην Αμερικανού προέδρου στον Εμανουέλ Μακρόν «λέει πολλά» για την εξωτερική πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει ο κεντρώος υποψήφιος

Η βουλευτίνα του Εθνικού Μετώπου Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν κατήγγειλε την Παρασκευή «την παρέμβαση» του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην προεκλογική εκστρατεία στη Γαλλία, εκτιμώντας ότι η υποστήριξη που προσέφερε στον Εμανουέλ Μακρόν «λέει πολλά» για την εξωτερική πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει ο τελευταίος.

«Είναι εντελώς απίστευτο σήμερα ένας Αμερικανός πρώην πρόεδρος να μπορεί να επεμβαίνει με τέτοιο τόσο άμεσο τρόπο στη γαλλική πολιτική», δήλωσε η Μαρεσάλ Λεπέν μετά την ανακοίνωση του Ομπάμα ότι στηρίζει τον Μακρόν μέσω ενός βίντεο που αναρτήθηκε το βράδυ της Πέμπτης από το κόμμα του κεντρώου υποψηφίου «Εμπρός!».

«Πιστεύω ότι αυτό λέει πολλά για το ποια θα είναι αύριο η διπλωματία και η εξωτερική πολιτική του Μακρόν, δηλαδή μια πολιτική απολύτως υποταγμένη στον ατλαντισμό, στην πολεμοχαρή πολιτική κυρίως του ΝΑΤΟ» τόνισε η υποψήφια.

Όταν ρωτήθηκε για το δικό της μέλλον, η Μαρεσάλ Λεπέν επιβεβαίωσε την υποψηφιότητά της στις βουλευτικές εκλογές, όμως χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να αποσυρθεί σύντομα από την πολιτική.

«Δηλώνω ότι θα είμαι υποψήφια (…) Έχω επίσης δηλώσει ότι δεν θα διστάσω να αποσυρθώ από την πολιτική ζωή. Όμως θα το κάνω την κατάλληλη στιγμή για να μην βλάψω ούτε το κίνημά μου, ούτε την εθνική μάχη που δίνουμε για τη Γαλλία», εξήγησε.

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία του Εθνικού Κόμματος στην περίπτωση που η θεία της Μαρίν Λεπέν χάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, η Μαρεσάλ απάντησε: «δεν το έχω σκεφτεί καθόλου».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτογραφία: AP Photo / Bob Edme)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα