Γαλλικές εκλογές: Καταστροφικό το ποσοστό αποχής, λέει η Λεπέν

default image

Η Μαρί Λεπέν θέτει θέμα του τρόπου διεξαγωγής της ψηφοφορίας δηλώνει ότι τιμωρεί το κόμμα της

Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν δήλωσε σήμερα πως «το καταστροφικό ποσοστό της αποχής πρέπει να θέσει το ζήτημα του τρόπου διεξαγωγής της ψηφοφορίας», υποστηρίζοντας πως αυτή η μεγάλη αποχή «τιμωρεί» το κόμμα της.

Η ίδια πρόσθεσε πως «οι εκλογές αυτές δεν προκάλεσαν κανέναν ενθουσιασμό στους Γάλλους, οι οποίοι φαίνεται ότι είναι περισσότεροι παρά ποτέ που δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τη δημόσια ζωή».

Η Λεπέν ανακοίνωσε επίσης πως ήρθε «πρώτη με διαφορά» σ’ αυτόν τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών με σχεδόν 45% των ψήφων στην 11η περιφέρεια του Πα-ντε-Καλαί, υπό της επευφημίες των οπαδών της που είχαν συγκεντρωθεί στο Ενέν-Μπομόν.

Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου πρόσθεσε στη δήλωσή της πως έλαβε 56% των ψήφων στην πόλη αυτή, που θεωρείται «φέουδο» του Εθνικού Μετώπου, και ότι θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο «την υποψήφια του Εμανουέλ Μακρόν» που έχει, όπως είπε η Λεπέν, «λιγότερο από 20% των ψήφων».

Εν τβω μεταξύ, Ο πρώτος γραμματέας του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς αποκλείσθηκε από τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα