Γαλλικές εκλογές: Ο Μακρόν κερδίζει σε δημοσκόπηση τη Λεπέν με 64%

Ο συντηρητικός Φρανσουά Φιγιόν διατηρεί αμετάβλητο το ποσοστό του 19% σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε πριν από δύο εβδομάδες

Ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν προηγείται ελαφρά της ηγέτιδας της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και την κερδίζει με άνεση στον δεύτερο γύρο, όπως αναφέρει νέα δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή.

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας εξασφαλίζει σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου Odoxa το 26,5% των ψήφων στον πρώτο γύρο των εκλογών που θα διεξαχθεί στις 23 Απριλίου.

Το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά 0,5% σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση της Odoxa για την πρόθεση ψήφου, ωστόσο ο Μακρόν εξακολουθεί να προηγείται της Λεπέν που συγκεντρώνει 26%.

Ο συντηρητικός Φρανσουά Φιγιόν διατηρεί αμετάβλητο το ποσοστό του σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Odoxa που πραγματοποιήθηκε πριν από δύο εβδομάδες, στο 19%, ποσοστό που τον αποκλείει από τον δεύτερο γύρο.

Ο Μακρόν θα κερδίσει στον δεύτερο γύρο τη Λεπέν με ποσοστό 64% έναντι 36% της ηγέτιδας του Εθνικού Μετώπου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

(Φωτογραφία: AP Photo / Francois Mori, με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλικές εκλογές, Γαλλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γαλλικές εκλογές: Φαβορί ο Μακρόν, σταθερή η Λεπέν

Γαλλικές εκλογές: Οι Γάλλοι θέλουν να αποχωρήσει ο Φιγιόν

Τι είπε ο Φιγιόν στους εισαγγελείς

ADVERTISING

SHARE: