Γάλλος παρουσιαστής φίλησε στο στήθος καλεσμένη της εκπομπής

default image

Η κίνηση του Γάλλου δημοσιογράφου, η οποία και έγινε παρά τη θέληση της νεαρής κοπέλας που είχε αρνηθεί ακόμη και το φιλί στο μάγουλο, προκάλεσε την παρέμβαση του Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και τη σφοδρή κριτική της υπουργού

Έντονη συζήτηση, κριτική και διαφωνίες έχουν ξεσπάσει στη Γαλλία, έπειτα από την κίνηση Γάλλου δημοσιογράφου να φιλήσει στον αέρα της εκπομπής το στήθος καλεσμένης, παρά το γεγονός πως η τελευταία δεν είχε δώσει τη συγκατάθεσή της.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια ψυχαγωγικής εκπομπής στη γαλλική τηλεόραση, η παράτολμη κίνηση ενός εκ των δημοσιογράφων, του Jean Michel Maire, σε νεαρή καλεσμένη προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, παρέμβαση του γαλλικού συμβουλίου ραδιοτηλεόρασης, ακόμη και το επικριτικό σχόλιο της υπουργού Οικογένειας, Παιδικής Ηλικίας και Δικαιωμάτων των Γυναικών.

 

H Soraya Riffy, χορεύτρια οριεντάλ και ανατολίτικης μουσικής, βρέθηκε σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού C8, που ανήκει στο όμιλο Canal +, προκειμένου να αναπαραστήσει την Kim Kardashian σε ένα παιχνίδι που διακωμωδούσε το περιστατικό της ληστείας σε βάρος της Αμερικανής στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ο δημοσιογράφος κατάφερε να βρει ένα από τα κλειδιά με το οποίο και ξεκλείδωσε το δωμάτιο της Soraya Riffy και την απελευθέρωσε.



Στο τέλος του παιχνιδιού, ο κεντρικός παρουσιαστής της εκπομπής Cyril Hanouna, πρότεινε στην 21 ετών χορεύτρια να φιλήσει τον “σωτήρα” της. Εκείνη όμως αρνήθηκε, γιατί όπως είπε υπάρχει κάποιος που παρακολουθεί και δεν θέλει να δώσει δικαιώματα. Έπειτα από ορισμένα δευτερόλεπτα αμηχανίας από την πλευρά της κοπέλας και ενώ ο Jean Michel Maire έσκυψε ώστε να την φιλήσει στο μάγουλο, με εκείνη να αρνείται, ο δημοσιογράφος αποφάσισε να γείρει και να φιλήσει το πάνω μέρος του στήθους της.

Ο Hanouna που αντιλήφθηκε την απρέπεια, αποκάλεσε χαριτολογώντας τον Maire “χωριάτη” και του ζήτησε να απολογήθεί. Ο δημοσιογράφος ζήτησε συγνώμη και φίλησε στο μάγουλο την καλεσμένη που έμοιαζε να τα έχει χάσει.  Δείτε το επίμαχο στιγμιότυπο:

Η παρέμβαση του ΕΣΡ και της υπουργού

Το περιστατικό όμως δεν σταμάτησε εκεί. Εκατοντάδες τηλεθεατές κάλεσαν στο CSA, το γαλλικό συμβούλιο ραδιοτηλεόρασης, εκφράζοντας έντονα παράπονα για το περιστατικό. Οργανώσεις γυναικών και χρήστες του διαδικτύου έκαναν λόγο για ξεκάθαρα σεξουαλική παρενόχληση, αφού η χορεύτρια από τη Μασαλία δεν είχε δώσει τη συγκατάθεσή της για την κίνηση που έκανε ο δημοσιογράφος. Το CSA, ανακοίνωσε πως αναμένεται να εξετάσει το ζήτημα, έπειτα και από τα παράπονα των τηλεθεατών, ενώ θέση στο θέμα πήρε και η υπουργός. Η Laurence Rossignol υπεύθυνη για ζητήματα οικογένειας, παιδικής ηλικίας και δικαιωμάτων των γυναικών σχολίασε στο twitter: “Ακόμη και σε μια ψυχαγωγική εκπομπή, όταν μια γυναίκα λέει όχι, είναι όχι. Επικοινώνησε με το CSA αναφορικά με αυτή την σεξουαλική παρενόχληση”.


Η αντίδραση της ίδιας της Soraya Riffy

Και ενώ η Soraya Riffy αποτέλεσε έτσι ξαφνικά το σύμβολο των δικαιωμάτων της γυναίκας και εκατοντάδες Γαλλίδες έσπευσαν να της συμπαρασταθούν, έστω και με ένα μήνυμα στο facebook, η ίδια η χορεύτρια είχε διαφορετική γνώμη. “Παρά το σούσουρο παραμένει ένα άτομο που εκτίμησα πολύ κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου στο πλατό της εκπομπής. Σταματήστε να τον ενοχλείτε. Αυτός ο άνδρας είναι άξιος σεβασμού και δεν του αξίζει καμία επιβολή ποινής παρά τις ανδρικές του παρορμήσεις” σχολίασε στο facebook η χορεύτρια.

Παρά το σούσουρο παραμένει ένα άτομο που εκτίμησα πολύ κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου στο πλατό της εκπομπής. Σταματήστε να τον ενοχλείτε

Όπως φαίνεται, η Γαλλίδα από τη Μασαλία, θεωρεί πως δεν θέλει να δώσει συνέχεια στο θέμα, ενώ όπως αποκαλύπτει δεν έχει σκοπό να κινηθεί νομικά εναντίον του δημοσιογράφου. Η ίδια ανέφερε πως ο Jean Michel Maire επικοινώνησε μαζί της μετά την εκπομπή, για να βεβαιωθεί αν είναι καλά όπως λέει. Η Riffy εξηγεί πως στο τηλεφώνημα αυτό, ο δημοσιογράφος της ανέφερε πως έχει προβλήματα με τη γυναίκα του, αλλά και την κόρη του που δεν θέλει να πάει σχολείο μετά το περιστατικό. Η ίδια πάντως επιδίωξε και βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο πλατό της ίδιας εκπομπής προκειμένου να λυθεί το ζήτημα.

Με σόκαρε η ‘ένταση’ της λέξης. Οι δικοί μου άνθρωποι γνωρίζουν πως σέβομαι τις γυναίκες όσο μπορώ

Ο Jean Michel Maire, εμφανίστηκε ιδιαίτερα καταβεβλημένος. Όπως είπε, αντιλαμβάνεται ξεκάθαρα πως αυτό που έκανε ήταν λάθος, όμως σοκαρίστηκε από το γεγονός πως χρησιμοποιήθηκε για την πράξη του ο όρος σεξουαλική παρενόχληση. “Με σόκαρε η ‘ένταση’ της λέξης. Οι δικοί μου άνθρωποι γνωρίζουν πως σέβομαι τις γυναίκες όσο μπορώ. Αν η χειρονομία αυτή ήταν ανάρμοστη, το οποίο και αντιλαμβάνομαι” σημείωσε και προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του συμπλήρωσε πως “ο όρος παρενόχληση με σόκαρε. Δεν βρέθηκε ούτε ένας δημοσιογράφος να με καλέσει, να με ρωτήσει τι συνέβη”.

Ενοχλήθηκα πολύ, εξεπλάγην, όμως δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι παρενοχλούμαι. Παρακολουθούσε την εκπομπή εκείνη την ώρα η οικογένειά μου

Η Soraya Riffy, παρούσα στην εκπομπή εξήγησε πως πρέπει όλοι να λάβουμε υπόψη ότι ο δημοσιογράφος της ζήτησε συγνώμη στο πλατό (στην πρώτη εκπομπή) και πως εκείνη τη δέχτηκε. “Ενοχλήθηκα πολύ, εξεπλάγην, όμως δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι παρενοχλούμαι. Παρακολουθούσε την εκπομπή εκείνη την ώρα η οικογένειά μου” σημείωσε και ξεκαθάρισε πως την ενόχλησε το γεγονός πως ο δημοσιογράφος έκανε όσα έκανε, παρά το γεγονός πως είχε αρνηθεί και μάλιστα δύο φορές. “Όταν μια γυναίκα λέει όχι, είναι σημαντικό να σεβόμαστε την επιλογή της”.

Δείτε τι απάντησαν οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου στην εκπομπή της Δευτέρας:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα