Γάζα: Νέες κινητοποιήσεις – Πυροβολισμοί και τραυματίες

Γάζα: Νέες κινητοποιήσεις – Πυροβολισμοί και τραυματίες

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών απηύθυνε έκκληση στο Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση - Ο ισραηλινός στρατός έχει διαμηνύσει ότι η διαταγή στους άνδρες του να ανοίξουν πυρ εναντίον όποιου πλησιάσει το τείχος στα σύνορα, συνεχίζει να τελεί σε ισχύ

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν και πάλι σήμερα για να διαμαρτυρηθούν και να διαδηλώσουν κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με τη Γάζα, μια εβδομάδα μετά το θάνατο 21 διαδηλωτών από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών, στην πιο αιματηρή ημέρα για τους Παλαιστίνιους, από τον πόλεμο του 2014.

Οι κινητοποιήσεις των Παλαιστινίων συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα εναντίον του Ισραήλ και των εποικισμών. Κατά μήκος των συνόρων έχουν αναπτυχθεί Ισραηλινοί στρατιώτες, ελεύθεροι σκοπευτές και άρματα μάχης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του RT και του AlJazeera, τρεις διαδηλωτές που εκτόξευσαν πέτρες τραυματίστηκαν από πυρά στα πόδια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λευκός Οίκος προέτρεψε τους Παλαιστίνιους το βράδυ της Πέμπτης, να μην πλησιάσουν τον φράκτη στα σύνορα με το Ισραήλ.

Η προεδρία των ΗΠΑ “προτρέπει εντόνως τους ηγέτες των διαδηλώσεων να πουν καθαρά και δυνατά ότι οι διαδηλωτές πρέπει να διαμαρτυρηθούν με ειρηνικό τρόπο” και ότι “δεν πρέπει επ’ ουδενί να πλησιάσουν τον φράκτη στα σύνορα”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Τζέισον Γκρίνμπλατ, ο ειδικός απεσταλμένος του αμερικανού προέδρου για την ισραηλινοπαλαιστινιακή διένεξη.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών από την πλευρά του απηύθυνε έκκληση στο Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση σε περίπτωση καταφυγής στη βία.

Ο ισραηλινός στρατός έχει διαμηνύσει ότι η διαταγή στους άνδρες του να ανοίξουν πυρ εναντίον όποιου πλησιάσει το τείχος στα σύνορα συνεχίζει να τελεί σε ισχύ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα