Γέννησε την κόρη της, παραβιάζοντας κάθε νόμο

Γέννησε την κόρη της, παραβιάζοντας κάθε νόμο
View to Morro Dois Irmãos in Baía dos Porcos (Pig's Bay), Fernando de Noronha Islands, Pernambuco, Brazil Aurora/robertharding

Γυναίκα έφερε στον κόσμο το παιδί της, σε μέρος όπου πριν 12 χρόνια απαγορεύτηκαν οι γεννήσεις. Δεν είχε καταλάβει ότι ήταν έγκυος.

Το Fernando de Noronha είναι αρχιπέλαγος στον Ατλαντικό Ωκεανό, με 21 νησάκια και νησίδες, 354 χιλιόμετρα από την ακτή της Βραζιλίας. Εκεί λοιπόν, έχουν απαγορευθεί οι γεννήσεις. Και όλοι οι κάτοικοι (και οι 2.930) ήταν νομοταγείς. Μέχρι πριν λίγες ημέρες, όταν έπειτα από 12 χρόνια στο νησί είχαν γεννητούρια.

Ένα κοριτσάκι εμφανίστηκε ως… έκπληξη, με την εφημερίδα O Globo να αναφέρει “η μητέρα που δεν θέλει να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της, γέννησε στο σπίτι της. Η οικογένεια της δήλωσε πως δεν γνώριζε για την εγκυμοσύνη”.

Ο λόγος που απαγορεύονταν οι γεννήσεις ήταν γιατί δεν υπήρχε μαιευτήριο. Όσες ενδιαφέρονταν να γίνουν μητέρες, βάσει νόμου έπρεπε να πηγαίνουν στην πλησιέστερη μεγάλη πόλη, Natal, στα 365 χιλιόμετρα… στην άλλη άκρη του ωκεανού.

“Το βράδυ της Παρασκευής ένιωσα κάποιες ενοχλήσεις στην κοιλιά, πήγα στο μπάνιο είδα κάτι να βγαίνει ανάμεσα στα πόδια μου. Τότε ήταν που ήλθε ο πατέρας του παιδιού και έπιασε το μωρό, πριν πέσει στο πάτωμα. Ήταν ένα κοριτσάκι. Ήμουν έκπληκτη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα