Γερμανία: Απετράπη 'επανάληψη των επιθέσεων' της παραμονής Πρωτοχρονιάς του 2016

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι απέτρεψε επανάληψη των επιθέσεων που είχαν καταγγελθεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2016 στην Κολωνία

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι απέτρεψε μια επανάληψη επιθέσεων και ληστειών ένα χρόνο μετά τις δεκάδες σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος γυναικών που είχαν καταγγελθεί το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς του 2016 στην Κολωνία, προχωρώντας χθες το βράδυ σε έλεγχο ταυτοτήτων 650 ατόμων, κυρίως ανδρών από χώρες της Βόρειας Αφρικής.

Η αστυνομία συνέλαβε και προχώρησε σε ελέγχους ταυτοτήτων σε πολλούς από τους άνδρες, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας, καθώς αυτοί κατευθύνονταν προς το κέντρο της πόλης, στη δυτική Γερμανία.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Κολωνίας Γιόργκεν Ματίς δεν ανέφερε σε πόσους από τους άνδρες τους επετράπη η είσοδος στο κέντρο της πόλης, αλλά αρνήθηκε ότι οι έλεγχοι έγιναν με βάση φυλετικά χαρακτηριστικά. Επίσης τόνισε ότι πολλοί από τους συλληφθέντες είχαν επιθετική συμπεριφορά.

«Οι έλεγχοι αυτοί έγιναν ξεκάθαρα για την αποτροπή περιστατικών παρόμοιων με εκείνων της περσινής χρονιάς», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου.

«Πολλά από τα μέλη της ομάδας στα οποία έγινε αστυνομικός έλεγχος είχαν χαρακτηριστικά τέτοια που ήταν αναμενόμενο να διαπράξουν εγκληματικές ενέργειες. Για αυτό το λόγο επιλέξαμε αυτή την ξεκάθαρη προσέγγιση».

Η αστυνομία συνέλαβε 92 άτομα -ανάμεσά τους 16 Γερμανούς και 10 Σύρους- κατά τη διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων στην Κολωνία το βράδυ του Σαββάτου. Οι αρχές επίσης εγκατέστησαν νέα συστήματα επιτήρησης με κάμερες στην πλατεία έξω από το σταθμό.

Πολλοί από τους υπόπτους των επιθέσεων πριν από ένα χρόνο ήταν υπήκοοι χωρών της Βόρειας Αφρικής και άνδρες με αραβικό παρουσιαστικό, σύμφωνα με την αστυνομία.

ADVERTISING

SHARE: