Γερμανία: Αυτοκτόνησε ο οδηγός που έριξε το βαν σε πεζούς – Τέσσερις νεκροί

Γερμανία: Αυτοκτόνησε ο οδηγός που έριξε το βαν σε πεζούς – Τέσσερις νεκροί
AP

Νέα επίθεση αυτή τη φορά στην πόλη του Μύνστερ στη δυτική Γερμανία - Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα

Τέσσερις νεκροί και τριάντα τραυματίες, έξι εκ των οποίων σοβαρά, είναι ο απολογισμός του σοβαρού περιστατικού που σημειώθηκε στην πόλη Μύνστερ της Γερμανίας, όπου οδηγός έριξε το βαν του πάνω στον κόσμο που έπινε τον καφέ του στην κεντρική πλατεία. Ο οδηγός του βαν είναι νεκρός, με όλα τα στοιχεία να υποδεικνύουν ότι αυτοκτόνησε, όπως μεταδίδουν γερμανικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με τελευταίες, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες βρέθηκε ένα ύποπτο δέμα στο βαν.

Οι γερμανικές αρχές δηλώνουν ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις το περιστατικό να αποτελεί τρομοκρατικό χτύπημα χωρίς να έχουν προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις ακόμη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν αναζητούνται πλέον περισσότεροι δράστες και το συμβάν θεωρείται λήξαν. Από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις είχαν βρεθεί στην περιοχή, αναζητώντας πιθανούς συνεργούς, αλλά και “χτενίζοντας” εξονυχιστικά την περιοχή για το φόβο ύπαρξης εκρηκτικών κλπ.

O δήμαρχος του Μύνστερ, Μάρκους Λέβε, δήλωσε: “Όλο το Μύνστερ θρηνεί για αυτό το τρομακτικό γεγονός. Tα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς των νεκρών. Στους τραυματίες ευχόμαστε γρήγορη θεραπεία. Δεν γνωρίζουμε σε αυτό το χρονικό σημείο, ποια ήταν η αιτία του συμβάντος, αλλά ευχαριστώ ήδη τις πολλές δυνάμεις που δραστηριοποιούνται ακούραστα στο Μύνστερ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα