Γερμανία: Δέχτηκε επίθεση και μετά τον χτύπησαν αστυνομικοί νομίζοντας ότι είναι ο δράστης

Γερμανία: Δέχτηκε επίθεση και μετά τον χτύπησαν αστυνομικοί νομίζοντας ότι είναι ο δράστης
Διαδήλωση υπέρ του καθηγητή που δέχτηκε επίθεση και μετά τον χτύπησαν αστυνομικοί νομίζοντας ότι είναι ο δράστης AP

Διαδήλωση στη Βόννη υπέρ ενός Εβραίου καθηγητή, ο οποίος βρέθηκε από τις ΗΠΑ στη Γερμανία για διάλεξη και έπεσε θύμα διπλής επίθεσης.

Εκατοντάδες Γερμανοί, φορώντας κιπά, το παραδοσιακό καπελάκι των Εβραίων, συγκεντρώθηκαν στη Βόννη την Πέμπτη για να συμπαρασταθούν σε έναν Εβραίο καθηγητή ο οποίος αρχικά έπεσε θύμα αντισημιτικής επίθεσης και κατόπιν τον χτύπησαν και οι… αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο καθώς νόμιζαν ότι ήταν ο δράστης.

Ο Γιτζάκ Μελάμεντ, καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς της Βαλτιμόρης, βρισκόταν στη Γερμανία για να δώσει μια διάλεξη στο Πανεπιστήμιο της Βόννης όταν δέχτηκε επίθεση από έναν 20χρονο Γερμανό παλαιστινιακής καταγωγής που φώναζε: “Όχι Εβραίοι στη Γερμανία”.

Τη διαδήλωση στήριξαν οι δημοτικές αρχές της Βόννης και άλλες οργανώσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να φορούν κιπά σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Μελάμεντ, ο οποίος φορούσε επίσης το καπελάκι όταν του επιτέθηκε ο νεαρός.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο της επίθεσης θεώρησαν ότι δράστης ήταν ο 50χρονος καθηγητής, τον έριξαν στο έδαφος και τον γρονθοκόπησαν. Η αστυνομία υποστήριξε στη συνέχεια ότι ο Μελάμεντ προέβαλε αντίσταση αλλά ο ίδιος το διέψευσε, μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου Funke Mediengruppe.

Στη σελίδα του στο Facebook ο Μελάμεντ έγραψε: “Έσπασαν τα γυαλιά μου. Το ρολόι μου σκίστηκε και μετά από 5-10 λεπτά αντιλήφθηκαν ότι είχαν κάνει λάθος”. Ένας αξιωματικός φέρεται κατόπιν να τον προειδοποίησε “να μην μπλέξει με τη γερμανική αστυνομία”.

“Είπα σαρκαστικά στον αστυνομικό: Δεν φοβάμαι πλέον τη γερμανική αστυνομία. Η γερμανική αστυνομία δολοφόνησε τον παππού μου. Δολοφόνησαν τη γιαγιά μου. Δολοφόνησαν τον θείο και τη θεία μου. Μέσα σε μία ημέρα, τον Σεπτέμβριο του 1942”, πρόσθεσε, αναφερόμενος στο Ολοκαύτωμα.

Ο πραγματικός δράστης τελικά συνελήφθη και εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική καθώς από τις εξετάσεις αίματος στις οποίες υποβλήθηκε διαπιστώθηκε ότι πιθανότατα είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα