Γερμανία: Εκκενώνεται το Άουγκσμπουργκ μετά τον εντοπισμό βόμβας του Β’ Παγκοσμίου

default image

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις οικίες τους μετά τον εντοπισμό μιας βρετανικής βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στη νότια Γερμανία (Pics)

Σχεδόν 54.000 άνθρωποι απομακρύνονται από τα σπίτια τους σήμερα, ανήμερα τα Χριστούγεννα, στο Άουγκσμπουργκ της νότιας Γερμανίας, μετά τον εντοπισμό μιας βρετανικής βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η εκκένωση της περιοχής ξεκίνησε νωρίς το πρωί και στην επιχείρηση συμμετέχουν περίπου 900 αστυνομικοί.

Η βόμβα, βάρους 1,8 τόνων, βρέθηκε στις 20 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια έργων στο κέντρο της βαυαρικής πόλης, που βρίσκεται στα βορειοδυτικά του Μονάχου. Οι αρχές του Άουγκσμπουργκ καθόρισαν μια ζώνη ασφαλείας διαμέτρου 1.500 μέτρων γύρω από το σημείο όπου εντοπίστηκε η βόμβα η οποία πρόκειται να εξουδετερωθεί σήμερα το απόγευμα.

 
 

Ο δήμαρχος του Άουγκσμπουργκ Κουρτ Γκριμπλ, με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της πόλης στο Twitter, κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να την εγκαταλείψουν οικειοθελώς για λόγους ασφαλείας. “Ο καθένας να ελέγξει αν οι συγγενείς του, οι γονείς, οι φίλοι του, βρήκαν κατάλυμα έξω από τη ζώνη ασφαλείας. Να προσέχετε ο ένας τον άλλον”, τόνισε.

Προσωρινά καταφύγια έχουν οργανωθεί σε σχολεία της περιοχής, ιδίως για ηλικιωμένα άτομα που δεν έχουν συγγενείς ή φίλους για να τους φιλοξενήσουν.

Η εξουδετέρωση της βόμβας μπορεί να διαρκέσει ακόμη και 5 ώρες, προειδοποίησαν οι αρχές σημειώνοντας ότι οι κάτοικοι δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους πριν πέσει η νύχτα.

Ένας εκπρόσωπος του δήμου παραδέχτηκε ότι η κατάσταση είναι “ασυνήθιστη” για Χριστούγεννα. Εξέφρασε όμως την ελπίδα ότι όλοι θα φύγουν με τη θέλησή τους από τα σπίτια τους.

Μολονότι έχουν περάσει περισσότερα από 70 χρόνια από το τέλος του πολέμου, στη Γερμανία εντοπίζονται ακόμη βόμβες που δεν είχαν εκραγεί την εποχή εκείνη. Μόνο στο Βερολίνο εκτιμάται ότι υπάρχουν ακόμη 3.000 βόμβες.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα