Γερμανία: Παραίτηση πολιτικού μετά από δηλώσεις για Τούρκους ‘καμηλιέρηδες’

Γερμανία: Παραίτηση πολιτικού μετά από δηλώσεις για Τούρκους ‘καμηλιέρηδες’
In this Feb. 14, 2018 photo Andre Poggenburg, head of the nationalist AfD in German state of Saxony-Anhalt, speaks during a party rally in Nentmannsdorf near Pirna, eastern Germany, where he insulted Turks as camel drivers and defamed immigrants with dual passports as homeless mob that we no longer want to have here." (Sebastian Kahnert/dpa via AP) ap

Το στέλεχος της ακροδεξιάς AfD είχε δηλώσει σε πολιτική συγκέντρωση ότι οι Τούρκοι θα πρέπει να επιστρέψουν "στις καλύβες τους και στην πολυγαμία"

Ο επικεφαλής της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) στη Σαξονία-Άνχαλτ, ο Αντρέ Πόγκενμπουργκ υπέβαλε την παραίτησή του έπειτα από προσβλητικές δηλώσεις του, στις οποίες χαρακτήρισε τους Τούρκους «καμηλιέρηδες», που θα πρέπει να επιστρέψουν «στις καλύβες τους και στην πολυγαμία».

Ο 42χρονος Πόγκενμπουργκ είχε προβεί σε αυτά τα σχόλια στις 14 Φεβρουαρίου, σε μια ομιλία του σε μια πολιτική συγκέντρωση, κατά την οποία αποκάλεσε επίσης τους Τούρκους της Γερμανίας έναν «αντιπατριωτικό όχλο».

Με ανακοίνωσή του σήμερα τόνισε ότι θα αποχωρήσει από τη θέση του στις 31 Μαρτίου έπειτα από την «τρομερή πίεση των μέσων ενημέρωσης» που του ασκήθηκε στον απόηχο της ομιλίας του.

Κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης πως του έβαλαν λόγια στο στόμα του που δεν είπε, χωρίς όμως να διαψεύσει συγκεκριμένα κάποια από τα πλέον προσβλητικά σχόλια του που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο.

«Δεν είναι πρόβλημα για μένα να αντιμετωπίσω μόνος μου αυτή την πίεση, αλλά θέλω να την αποφύγουν μέλη, συνάδερφοι στην κοινοβουλευτική ομάδα και συνάδερφοι του κόμματος», τόνισε ο Πόγκενμπουργκ.

«Η επιτυχία του AfD είναι πάντα πιο σημαντική από την ατομική επιτυχία ή τα συναισθήματα, οπότε πιστεύω ότι είναι δίκαιο για μένα να κάνω ένα βήμα πίσω αυτή τη στιγμή», συμπλήρωσε.

Ο ακροδεξιός πολιτικός είχε σοκάρει τον Ιούνιο όταν έστειλε μηνύματα με το σύνθημα «Η Γερμανία για τους Γερμανούς» που χρησιμοποιούσε συχνά το νεοναζιστικό Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα (NPD).

(Φωτό: Sebastian Kahnert/dpa via AP)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα