Γερμανία: Υπέρ του συνασπισμού Τζαμάικα η πλειονότητα των πολιτών

Γερμανία: Υπέρ του συνασπισμού Τζαμάικα η πλειονότητα των πολιτών
The German Chancellor and Chairwomen of the German Christian Democratic Party (CDU), Angela Merkel, right, and the chairman of the German Christian Social Union Party (CSU), Horst Seehofer, left,arrive for the parliamentary caucus of Merkel's conservative Union bloc in Berlin, Germany, Tuesday, Sept. 26, 2017. (AP Photo/Michael Sohn) AP

Να παραμείνει στην ηγεσία του SPD ο Μάρτιν Σουλτς, θέλει το 54% σύμφωνα με δημοσκόπηση, παρά την βαριά ήττα που υπέστη το κόμμα του στις εκλογές

To 54% των Γερμανών θεωρεί ότι ο Μάρτιν Σουλτς πρέπει να παραμείνει στην ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) παρά την βαριά ήττα που υπέστη το κόμμα την περασμένη Κυριακή.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία Infratest dimap για λογαριασμό της «Welt am Sonntag», το 38% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραίτησής του, ενώ, όταν ερωτώνται οι ψηφοφόροι του SPD, την παραμονή του Σουλτς επιθυμεί το 75% και μόνο το 22% την απομάκρυνσή του.

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 56% των Γερμανών εκτιμά ότι ο συνασπισμός «Τζαμάικα» (Χριστιανική Ένωση, Φιλελεύθεροι, Πράσινοι) είναι πιο κατάλληλος προκειμένου να ηγηθεί της χώρας τα επόμενα χρόνια από ό,τι ο «μεγάλος» συνασπισμός, μεταξύ CDU και SPD, υπέρ του οποίου τάσσεται το 30%.

Ιδιαίτερα στηρίζουν την προοπτική του συνασπισμού «Τζαμάικα» οι οπαδοί των Φιλελευθέρων και των Πρασίνων, με 85% και 81% αντίστοιχα.

(Φωτό: AP Photo/Michael Sohn)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα