Για ‘ανάμιξη στην προεκλογική εκστρατεία’ κατηγορεί ο Γκάμπριελ τον Ερντογάν

Για ‘ανάμιξη στην προεκλογική εκστρατεία’ κατηγορεί ο Γκάμπριελ τον Ερντογάν
German Foreign Minister Sigmar Gabriel during a press conference of the German Social Democratic Party (SPD) in Berlin, Germany, Tuesday, June 27, 2017. (AP Photo/Michael Sohn) AP

Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τους Τουρκογερμανούς να ψηφίσουν κατά του CDU της Μέρκελ και του SPD, προκαλώντας την αντίδραση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κατήγγειλε την Παρασκευή την “ανάμιξη του Ερντογάν” στην προεκλογική εκστρατεία για τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές, αφού ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τους Τουρκογερμανούς ψηφοφόρους να ψηφίσουν κατά των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ αλλά και κατά του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).

“Πρόκειται για μια ασυνήθιστη ενέργεια παρέμβασης στην εθνική κυριαρχία της χώρας μας”, είπε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, ο οποίος προέρχεται από το SPD.

“Αυτή η ανάμιξη του Ερντογάν στην προεκλογική εκστρατεία δείχνει ότι θέλει να ωθήσει τους ανθρώπους, τους μεν εναντίον των δε στη Γερμανία”, πριν από τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Γκάμπριελ σε τοπικές εφημερίδες.

(Φωτό: AP Photo/Michael Sohn)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα