Για συνωμοσία κατά των ΗΠΑ κατηγορείται ο συνεργάτης του Τραμπ

Για συνωμοσία κατά των ΗΠΑ κατηγορείται ο συνεργάτης του Τραμπ
Trump Campaign Chairman Paul Manafort talks to reporters on the floor of the Republican National Convention at Quicken Loans Arena, Sunday, July 17, 2016, in Cleveland. (AP Photo/Matt Rourke) AP

Δώδεκα κατηγορίες μεταξύ των οποίων και για ξέπλυμα χρήματος αντιμετωπίζει ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ Πωλ Μάναφορτ

Δώδεκα κατηγορίες απαγγέλθηκαν κατά του επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Πωλ Μάναφορτ και του πρώην συνεργάτη του Ρικ Γκέιτς, από το Ομοσπονδιακό Σώμα Ενόρκων.

Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν συνωμοσία κατά των ΗΠΑ, συνωμοσία για ξέπλυμα χρήματος και παραβίαση των ομοσπονδιακών νόμων για τα λόμπι και τις τράπεζες, όπως δήλωσε ο Πίτερ Καρ, εκπρόσωπος του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ.

«Η παραπομπή περιλαμβάνει 12 κατηγορίες: συνωμοσία εναντίον των ΗΠΑ, συνωμοσία για ξέπλυμα χρημάτων, μη δήλωση στις αρμόδιες αρχές πράκτορα ξένου εντολέα, ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις FARA (Foreign Agents Registration Act), ψευδείς δηλώσεις και επτά κατηγορίες για μη δήλωση τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό», αναφέρεται στη δήλωση του Καρ.

Στο κατηγορητήριο, που αναπτύσσεται σε 31 σελίδες, δεν υπάρχει πάντως καμιά αναφορά στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ ούτε υπονοείται πως υπήρξε κάποια συνέργεια ανάμεσα στην ομάδα του ρεπουμπλικανού υποψηφίου και τις ρωσικές αρχές με στόχο την αλλοίωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας.

Ο Μάναφορτ και ο συνεργάτης του, ο Ρίτσαρντ Γκέιτς, κατηγορούνται κυρίως ότι δραστηριοποιούνταν ως λομπίστες και σύμβουλοι του φιλορώσου πρώην προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς χωρίς να το έχουν δηλώσει στις αρμόδιες αρχές.

Περισσότερα από 75 εκατομμύρια δολάρια πέρασαν από λογαριασμούς οφσόρ που διαχειρίζονται οι δύο άνδρες. Ο Πολ Μάναφορτ κατηγορείται ότι μόνον αυτός ξέπλυνε 18 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Μάναφορτ μετέβη σήμερα στο γραφείο του FBI στην Ουάσινγκτον και ενδέχεται να εμφανιστεί αμέσως μετά ενώπιον δικαστηρίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρόμπερτ Μιούλερ.

Πληροφορίες: ΑΜΠΕ, Φωτογραφία: AP Photo/Matt Rourke

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα