Γιούχαραν υπουργό του Τραμπ σε μεξικάνικο εστιατόριο: Ακούς τα μωρά που κλαίνε;

Γιούχαραν υπουργό του Τραμπ σε μεξικάνικο εστιατόριο: Ακούς τα μωρά που κλαίνε;
Κίρσεν Νίλσεν AP

Το να είσαι υπουργός του Τραμπ και να τρως σε μεξικάνικο εστιατόριο την ώρα που στα σύνορα με το Μεξικό χωρίζονται παιδιά από τους γονείς τους, ίσως να μην είναι η πιο έξυπνη ιδέα, όπως διαπίστωσε η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Αντιμέτωπη με διαδηλωτές που γιούχαραν και φώναζαν συνθήματα εναντίον της και της μεταναστευτικής πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Κίρστεν Νίλσεν, που θέλησε να φάει σε ένα μεξικάνικο εστιατόριο κοντά στο Λευκό Οίκο.

Η επιλογή της συγκεκριμένης εθνικής κουζίνα δεν ήταν και η πιο έξυπνη ιδέα στον κόσμο, δεδομένου του σάλου και της κατακραυγής που έχουν ξεσπάσει για την αντιμετώπιση άτυπων προσφύγων στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού, όπου παιδιά χωρίζονται από τους γονείς τους και αναγκάζονται στη συνέχεια να μείνουν σε πρόχειρους καταυλισμούς μόνα τους.

Τη διαμαρτυρία διοργάνωσε η ομάδα “Metro DC Democratic Socialists of America”. Παρά το γεγονός ότι η ασφάλεια της κ. Νίλσεν δεν τους επέτρεψε να πλησιάσουν το τραπέζι της, η φασαρία που δημιουργήθηκε ήταν μεγάλη, όπως και ο ντόρος σε συμβατικά και μη media από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, με την υπουργό να αναγκάζεται τελικά να αποχωρήσει.

“Πώς μπορείς και κοιμάσαι τα βράδια;”, “Αν τα παιδιά δεν μπορούν να κοιμηθούν ήρεμα, τότε ούτε κι εσύ θα φας ήρεμα”, “Ακούς τα μωρά που κλαίνε;”, “Κι εσύ δεν είσαι μητέρα;”, ήταν μερικές μόνο από τις φράσεις που άκουσε η υπουργός από τους εξαγριωμένους διαδηλωτές.

Λίγο αργότερα, η ίδια μέσω tweet δήλωσε ότι θα συνεχίσει προκειμένου “να διορθωθεί το προβληματικό σύστημα μεταναστευτικής πολιτικής, τα σύνορά μας να είναι ασφαλή και οι οικογένειες να μένουν ενωμένες”.

Όσο για τον Ντόναλντ Τραμπ δεν πτοείται δηλώνοντας ότι η υπουργός του κάνει “εξαιρετική δουλειά”, παρά το σάλο που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ και διεθνώς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα