Γιούλια Σκριπάλ: Βελτιώνεται η υγεία της κόρης του διπλού πράκτορα

Γιούλια Σκριπάλ: Βελτιώνεται η υγεία της κόρης του διπλού πράκτορα
Η 33χρονη κόρη του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ shutterstock.com

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές ο Σεργκέι Σκριπάλ παραμένει σε "κρίσιμη αλλά και σταθερή κατάσταση" - Δεν είναι πλέον σε κρίσιμη κατάσταση η κόρη του

Η 33χρονη κόρη του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ που δηλητηριάστηκε μαζί με τον πατέρα της στις 4 Μαρτίου με νευροτοξικό παράγοντα, δεν είναι πλέον σε κρίσιμη κατάσταση όπως μεταδίδει ο Guardian.

Σύμφωνα με τις ιατρικές πηγές η κατάσταση της υγείας της Γιούλια Σκριπάλ βελτιώνεται αισθητά. Η διευθύντρια του νοσοκομείου του Σαλισμπουρί δήλωσε ικανοποιημένη από τη βελτίωση της υγείας της 33χρονης.

Ο Σεργκέι Σκριπάλ παραμένει σε «κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση”.  

Υπενθυμίζεται πως η Βρετανία κατηγορεί ευθέως το Κρεμλίνο για την επίθεση αυτή, αναφέροντας πως η Μόσχα είναι υπεύθυνη για κατασκευή και διατήρηση χημικών όπλων.

Πρόκειται άλλωστε για την πρώτη επιβεβαιωμένη επίθεση με τον συγκεκριμένο νευροτοξικό παράγοντα σε ευρωπαϊκό έδαφος, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.   

Για το ζήτημα έχουν ήδη αποφασιστεί απελάσεις 151 Ρώσων διπλωματών από 27 χώρες και το ΝΑΤΟ, ενώ το Κρεμλίνο εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες, απειλώντας με δικές του κυρώσεις προς ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. 

Η Μόσχα ζήτησε τη βοήθεια της Βρετανίας στις έρευνες για την υπόθεση

Η ρωσική επιτροπή που έχει αναλάβει την έρευνα για τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην πράκτορα και της κόρης του, ανακοίνωσε πάντως σήμερα ότι ζήτησε από τη Βρετανία να της παράσχει νομική βοήθεια, ωθώντας την υπόθεση προς σχετική αποκλιμάκωση.

“Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας παρέδωσε στις αρμόδιες αρχές της Βρετανίας αίτημα για την παροχή νομικής βοήθειας στην υπόθεση που αφορά την απόπειρα δολοφονίας της Ρωσίδας πολίτη Yulia Skripal η οποία διαπράχθηκε με επικίνδυνο τρόπο στην περιοχή της πόλης του Salisbury”, δήλωσε η Svetlana Petrenko, εκπρόσωπος της Επιτροπής, όπως δημοσιεύει το ΑΜΠΕ.

Συγκεκριμένα η ρωσική πλευρά ζήτησε από τις βρετανικές αρχές να διεξάγουν μια σειρά νομικών διαδικασιών με στόχο να καθοριστούν οι συνθήκες του εγκλήματος, να της παράσχουν αντίγραφα του υλικού της έρευνας περιλαμβανομένων των αποτελεσμάτων της έρευνας που διεξήχθη στο σημείο όπου βρέθηκε αναίσθητη η Yulia Skripal, τα αποτελέσματα των ιατρικών της εξετάσεων και των εκτιμήσεων των ειδικών, πρόσθεσε η Pertenko.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα