Γκάμπριελ: Η σκιά του Grexit διαγράφεται ολοένα και σαφέστερα

Γκάμπριελ: Η σκιά του Grexit διαγράφεται ολοένα και σαφέστερα

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δηλώνει ότι η υπομονή για την Ελλάδα εξαντλείται σε όλη την Ευρώπη. Τι λέει για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Η υπομονή με την Ελλάδα εξαντλείται, δήλωσε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στην εφημερίδα Bild

"Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και επίσης να τους κρατήσουμε μέσα στο ευρώ. Όμως εξαντλείται όχι μόνον ο χρόνος, αλλά και η υπομονή σε όλη την Ευρώπη. Παντού στην Ευρώπη, αυξάνεται το αίσθημα ότι φθάνει πια", πρόσθεσε ο Γκάμπριελ, ο οποίος είναι αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).

"Η σκιά μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη διαγράφεται ολοένα και σαφέστερα", δήλωσε ακόμη.

"Οι επανειλημμένες φαινομενικά τελευταίες απόπειρες για να επιτευχθεί μια συμφωνία αρχίζουν να κάνουν την όλη διαδικασία να μοιάζει γελοία. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται ότι η ελληνική κυβέρνηση υπεκφεύγει", πρόσθεσε.

Το Ρόιτερς σημειώνει πως αυτές οι παρατηρήσεις του Γκάμπριελ, ο οποίος ηγείται του ήσσονος εταίρου στον κυβερνητικό συνασπισμό της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και είναι επίσης ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, αποτελούν την ισχυρότερη μέχρι σήμερα προειδοποίηση εκ μέρους των Σοσιαλδημοκρατών.

"Αν δεν επιτευχθεί σύντομα συμφωνία, η υπομονή πολλών στην Ευρώπη μπορεί να εξαντληθεί", δήλωσε ο Γκάμπριελ. "Δεν θα αφήσουμε τους Γερμανούς εργάτες και τις οικογένειές τους να πληρώσουν για τις υπερβολικές προεκλογικές υποσχέσεις μιας εν μέρει κομμουνιστικής κυβέρνησης".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία

ADVERTISING

SHARE: