Γκιουλέν για δολοφονία Καρλόφ: Καταδικάζω την ειδεχθή τρομοκρατική ενέργεια

Ο νο. 1 καταζητούμενος από το καθεστώς Ερντογάν Φετουλάχ Γκιουλέν έσπευσε να καταδικάσει την επίθεση στον Ρώσο πρέσβη

Ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ ισλαμιστής ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν καταδίκασε την «ειδεχθή τρομοκρατική ενέργεια» της δολοφονίας του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία Αντρέι Καρλόφ και κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση να εντοπίσει όποιον βοήθησε τον ένοπλο δράστη της επίθεσης.

Η ανακοίνωση αυτή του Γκιουλέν, του νο.1 εχθρού του καθεστώτος Ερντογάν, ειδικά μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά, καθώς ο δράστης της δολοφονίας φέρεται να έχει απομακρυνθεί από το αστυνομικό σώμα, έπειτα από ενδείξεις για ανάμειξή του με τους πραξικοπηματίες.

Η γραπτή ανακοίνωση του Γκιουλέν δόθηκε στην δημοσιότητα λίγο έπειτα από την δήλωση ενός συμβούλου του ισλαμιστή ιεροκήρυκα με την οποία διέψευσε ισχυρισμούς Τούρκου αξιωματούχου ασφαλείας ότι υπάρχουν «πολύ σοβαρές ενδείξεις» ότι ο δράστης συνδέεται με το θρησκευτικό κίνημα του Γκιουλέν.

«Καταδικάζω με τον πιο ισχυρό τρόπο αυτή την ειδεχθή τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε ο Γκιουλέν.

Τούρκοι και διεθνείς ειδικοί έχουν επανειλημμένα επισημάνει την επιδείνωση στην κατάσταση ασφαλείας

«Τούρκοι και διεθνείς ειδικοί έχουν επανειλημμένα επισημάνει την επιδείνωση στην κατάσταση ασφαλείας και στις προσπάθειες αντιμετώπισης της τρομοκρατίας εξαιτίας της τοποθέτησης εκατοντάδων αστυνομικών σε άσχετα με το αντικείμενο τους πόστα, καθώς και την απόλυση ή φυλάκιση αρκετών άλλων έπειτα από το 2014», τόνισε ο ισλαμιστής ιεροκήρυκας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νεκρός ο Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα. Τον εκτέλεσε Ισλαμιστής

Ερντογάν: Προβοκάτσια η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη

Πούτιν: Η απάντηση στην δολοφονία θα είναι αμείλικτη

Η στιγμή της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη

ADVERTISING

SHARE: