Η Χίλαρι Κλίντον ιδρύει νέο πολιτικό φορέα και κηρύσσει τον πόλεμο στον Τραμπ

Η Χίλαρι Κλίντον ιδρύει νέο πολιτικό φορέα και κηρύσσει τον πόλεμο στον Τραμπ
Democratic presidential candidate Hillary Clinton speaks in New York, Wednesday, Nov. 9, 2016, where she conceded her defeat to Republican Donald Trump after the hard-fought presidential election. (AP Photo/Matt Rourke) AP

Η πρώην υποψήφια τον Δημοκρατικών μετά από ένα διάστημα αποχής επιστρέφει στην πολιτική μέσω της ίδρυσης νέου πολιτικού φορέα. Ποιους στόχους θέτει και τι λέει για την αποχή της από τα κοινά

Μετά την ήττα της, στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου και την πολύμηνη απόσυρσή της από τη δημόσια ζωή, η 69χρονη πλέον πρώην υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, επιστρέφει ξανά στην πολιτική,  κηρύσσοντας μέσω της  ίδρυσης νέου πολιτικού φορέα, “Onward Together”, τον πόλεμο στον Ντόναλντ Τραμπ.

“Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να ασχοληθούν με τα κοινά, να εμπλακούν,  να οργανωθούν ακόμη και να θέσουν υποψηφιότητα έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter, η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ και Υπουργός Εξωτερικών επί προεδρίας Ομπάμα, λανσάροντας το νέο πολιτικό εγχείρημα, που έχει στόχο να οργανώσει τους 66 εκατομμύρια ανθρώπους που τάχθηκαν στο πλευρό της στις τελευταίες εκλογές να δράσουν ενάντια στις πολιτικές που θέλει να εφαρμόσει ο Ντόναλτ Τραμπ.

“Ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να οργανωθούν,, να εμπλακούν και να θέσουν υποψηφιότητα, η Onward Together θα προωθήσει τις προοδευτικές αξίες και θα εργαστεί για να οικοδομήσει ένα λαμπρότερο μέλλον για τις επόμενες γενιές” αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο των στόχων που θέτει ο νέος φορέας.

Τέλος, σε ένα πιο προσωπικό tweet η Χίλαρι Κλίντον, αναφέρθηκε στην πολύμηνη αποχή της από την πολιτική λέγοντας πως τον τελευταίο καιρό πέρασε αρκετό χρόνο με την οικογένεια της και πραγματοποίησε περιπάτους στο δάσος.

(Φωτογραφία: AP Photo/Matt Rourke)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα