Η Deutsche Bank διεξάγει εσωτερική έρευνα για ξέπλυμα χρήματος στη Ρωσία

Η Deutsche Bank διεξάγει εσωτερική έρευνα για ξέπλυμα χρήματος στη Ρωσία

Εσωτερική έρευνα φαίνεται να διεξάγει η Deutsche Bank AG για ξέπλυμα παράνομων, από εγκληματικές δραστηριότητες, εσόδων πελατών της στη Ρωσία

H Deutsche Bank AG διεξάγει έρευνα για ενδεχόμενη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες πελατών της στη Ρωσία, μια υπόθεση που αφορά συναλλαγές ύψους περίπου 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια περίοδο τεσσάρων ετών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές.

Οι μετοχές της Deutsche Bank κατέγραφαν πτώση 2,6%, στα €27,38, σήμερα το απόγευμα στο χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, όπου είναι εισηγμένο το πιστωτικό ίδρυμα.

Η τράπεζα διεξάγει την έρευνα σε ένα πακέτο δεδομένων για συναλλαγές την περίοδο από το 2011 ως τις αρχές του 2015, διευκρίνισε το Bloomberg στον ιστότοπό του.

Η Τράπεζα της Ρωσίας, το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ζήτησε από τη Deutsche Bank να ερευνήσει τις αγοραπωλησίες μετοχών από πλευράς ορισμένων Ρώσων πελατών της τον περασμένο Οκτώβριο, ανέφερε το Bloomberg επικαλούμενο τη μια από τις πηγές του.

Ο εποπτικός φορέας του χρηματοπιστωτικού τομέα στη Γερμανία, ο Bafin, ο οποίος ενημερώθηκε για την εσωτερική έρευνα αυτή από τη Deutsche Bank, απέφυγε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

Ο εποπτικός φορέας του χρηματοπιστωτικού τομέα της Βρετανίας καθώς και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν ενημερωθεί για την εσωτερική έρευνα, κατά τις πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg.

“Όπως έχει αναφερθεί στο παρελθόν, έχουμε θέσει σε διαθεσιμότητα έναν μικρό αριθμό χρηματομεσιτών στη Μόσχα ενόσω διεξάγουμε εσωτερική έρευνα”, ανέφερε η Deutsche Bank σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η τράπεζα είχε θέσει σε διαθεσιμότητα ορισμένους υπαλλήλους της στη Μόσχα τον περασμένο Μάιο, χωρίς να διευκρινίσει τον λόγο.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ADVERTISING

SHARE: