Η ευαίσθητη πλευρά του Κιμ Γιονγκ Ουν: Εγκαινίασε ορφανοτροφείο αφού διέταξε την εκτέλεση 6 υπουργών

default image

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, αφού διέταξε την εκτέλεση 6 υπουργών, εγκαινίασε ορφανοτροφείο χαζογελώντας στις κάμερες

Σε σόου “αγάπης” επιδόθηκε ο Kim Jong Un, λίγες ημέρες μετά την απόφασή του να εκτελεστούν έξι υπουργοί του. «Φορώντας» το χαμόγελο του καλού ηγέτη, εγκαινίασε ορφανοτροφείο στην Pyongyang. Ο δικτάτορας περπάτησε στους χώρους του ορφανοτροφείου, σε μια προσπάθεια -που δεν έπεισε κανέναν- να δείξει πως έχει και ανθρώπινη πλευρά.

Πρόκειται για μία νέα δημόσια εμφάνιση του Kim Jong Un, ο οποίος είχε εξαφανιστεί για ένα μεγάλο διάστημα από τα φώτα της δημοσιότητας, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν σενάρια πως έχει πεθάνει.

Πριν δύο μέρες η Νότιο Κορεάτικη “JoongAng Ilbo” ανέφερε σε δημοσίευμά της ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας προέβη στην τρίτη κατά σειρά αιματηρή εκκαθάριση από το 2011, που πήρε τα ηνία της χώρας και εκτέλεσε έξι ανώτατους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και υπουργούς της κυβέρνησής του, με τον φόβο ότι αυτοί απειλούσαν την θέση του.

Ανάμεσα στους «εξαφανισμένους» αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας είναι ο Ri Yong-gil, επικεφαλής του Λαϊκού Στρατού της χώρας, που έχει να κάνει δημόσια εμφάνιση από τα τέλη Αυγούστου, ο Sim Chol-ho, υπουργός, αρμόδιος για τα Ταχυδρομεία και τις Τηλεπικοινωνίες, ο οποίος θεωρείται από τους στενούς συνεργάτες του Kim Jong Un, ο Ma Won-chun, διακεκριμένος αρχιτέκτονας στη χώρα, που η απουσία του στο πλευρό του ηγέτη, ο οποίος επισκέφθηκε κατασκευαστικά έργα πρόσφατα, ερμηνεύθηκε ως «ύποπτη».

 

Ανάμεσα στους «απόντες» ανώτατους αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας συμπεριλαμβάνεται επίσης ο αρχηγός της Αεροπορίας και ένας κύριος παράγοντας του Αθλητισμού, ο δύο αυτοί άντρες δεν παρέστησαν σε σημαντικές επίσημες εκδηλώσεις στη χώρα το τελευταίο διάστημα.

Ο Kim Jong Un θέλοντας να διαλύσει τις φήμες για προβλήματα στην υγεία του, που συνόδευσαν τις περίπου σαράντα ημέρες της απουσίας του από την κεντρική πολιτική σκηνή της Βόρειας Κορέας, πυκνώνει τις επισκέψεις του σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εργοτάξια και οι εμφανίσεις του προβάλλονται από τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Πηγή: dailymail

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα