Η Ευρώπη σε επιφυλακή

default image

Χριστούγεννα υπό τον φόβο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων. Οι στρατιώτες βγήκαν στους δρόμους, ενώ βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί και οχήματα της αστυνομίας βρίσκονται σε κάθε σημείο των μεγάλων Ευρωπαϊκών πόλεων. Κλείνουν οι δρόμοι και με κιγκλιδώματα (Vid+Pics)

Αστυνομοκρατούμενες θα είναι και φέτος οι ευρωπαϊκές χώρες την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς η πρόσφατη αιματηρή επίθεση στο Βερολίνο “αναζωπύρωσε” τους ήδη υφιστάμενους φόβους για νέα τρομοκρατικά “χτυπήματα”.

Λονδίνο, Παρίσι, Βιέννη, Ντίσελντορφ, Όσλο είναι μερικές μόνο από τις πόλεις που ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας. Ειδικά οχήματα βγήκαν στους δρόμους της Βουδαπέστης, ενώ στρατιώτες έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην Αμβέρσα.

(Αμβέρσα, Βέλγιο)

Στη Βρετανία, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε αναθεώρηση των σχεδίων τους για “προστασία των δημόσιων εκδηλώσεων”, ενώ ειδικά στο Λονδίνο αυξήθηκαν οι περιπολίες αστυνομικών στους μεγάλους εμπορικούς δρόμους, τις αγορές και τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

(Κοπεγχάγη, Δανία)

(Βουδαπέστη, Ουγγαρία)

Μάλιστα στο Μπέρμιγχαμ εγκαταστάθηκαν προσωρινά κιγκλιδώματα στους δρόμους που οδηγούν στην πολυσύχναστη χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης. Αισθητή είναι ήδη η αστυνομική παρουσία σε παρεμφερή σημεία και σε άλλες πόλεις της Βρετανίας, όπως το Νιούκαστλ. 

(Μπέρμιγχαμ, Βρετανία)

Στη Γαλλία, η οποία βρίσκεται εδώ και μήνες σε “υψηλή επιφυλακή”, ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η ασφάλεια στις χριστουγεννιάτικες αγορές, όπως αυτή των Ηλυσίων Πεδίων, στην καρδιά του Παρισιού, θα “ενισχυθεί άμεσα” με αστυνομικούς και στρατιώτες να περιπολούν.

(Στρασβούργο)

Ήδη έχουν εγκατασταθεί εκατοντάδες κάμερες παρακολούθησης σε κεντρικά σημεία ενώ έχει απαγορευτεί η διέλευση οχημάτων από αρκετές αγορές. Άλλες έχουν μειωθεί σε έκταση, με κιγκλιδώματα και διάφορα άλλα εμπόδια να τις προστατεύουν.

(Βιέννη, Αυστρία)

(Νίκαια, Γαλλία)

(Βουδαπέστη, Ουγγαρία)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα