Η Ευρώπη του Μακρόν, στη Σύνοδο Κορυφής

Η Ευρώπη του Μακρόν, στη Σύνοδο Κορυφής
French President Emmanuel Macron, center, walks to a meeting on the sidelines of an EU summit in Brussels on Thursday, Oct. 19, 2017. British Prime Minister Theresa May headed to a European Union summit Thursday with a pledge to treat EU residents well once Britain leaves the bloc. (Francois Lenoir, Pool Photo via AP) AP

Για μια Ευρώπη που προστατεύει και που φεύγει μπροστά, έκανε λόγο ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής

Τη σημασία της συζήτησης μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών για το μέλλον της Ευρώπης, «μιας Ευρώπης που προστατεύει και που φεύγει μπροστά», υπογράμμισε σήμερα ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Ο Εμ. Μακρόν επανέλαβε τη θέση του ότι η Ευρώπη που προστατεύει είναι αυτή που διαχειρίζεται καλύτερα το μεταναστευτικό, μια Ευρώπη με κοινή άμυνα που θα προχωρήσει σε ένα ευρωπαϊκό ταμείο για την άμυνα, μια Ευρώπη που συνάπτει εμπορικές συμφωνίες που προστατεύει τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές της. Ο Εμ. Μακρόν ευχήθηκε τους προσεχείς μήνες να γίνουν εις βάθος συζητήσεις και να υπάρξουν συμπεράσματα για το πώς θα προχωρήσει η Ευρώπη.

Εξάλλου, ο Εμ. Μακρόν ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ευρωπαϊκή ψηφιακή αγορά και τη δυνατότητα θέσπισης ενός ευρωπαϊκού ταμείου στρατηγικών επενδύσεων.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ/Francois Lenoir, Pool Photo via AP

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα