Η γιορτή που χάλασε. Το NEWS 247 στο στρατηγείο των Δημοκρατικών στην Αθήνα

default image

Σε απευθείας σύνδεση με τα Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, οι οπαδοί της Χίλαρι Κλίντον, παρακολούθησαν τις εκλογές στις ΗΠΑ ,από κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Το News247 ήταν εκεί και σας μεταφέρει τις εικόνες

Δημοσκοπήσεις και μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν προέβλεπαν με τίποτα το αποτέλεσμα των Αμερικανικών Εκλογών που βρήκε τον Ντόναλντ Τραμπ νέο εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, και την υποψήφια των Δημοκρατικών και πρώην Υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης Ομπάμα, Χίλαρι Κλίντον, να αποχωρεί ταπεινωμένη από την πολιτική σκηνή χάνοντας την προεδρία από έναν αμφιλεγόμενο μεγιστάνα.

Το αποτέλεσμα προκάλεσε σοκ και ψυχρολουσία σε εκατομμύρια Δημοκρατικούς σε όλο τον κόσμο που ήλπιζαν πως η σημερινή μέρα θα βρει τις ΗΠΑ, με την πρώτη γυναίκα πρόεδρο στην ιστορία τους. Στη χώρα μας οι Δημοκρατικοί αριθμούν εκατοντάδες υποστηρικτές, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν το αποτέλεσμα.

Η γιορτή που χάλασε

Ήταν λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ όταν η αίθουσα εκδηλώσεων σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας άνοιξε και άρχισε να υποδέχεται τα πρώτα μέλη του Δημοκρατικού κόμματος, των Democrats Abroad, Αμερικανούς πολίτες δηλαδή που ζουν στη χώρα μας, και Ελληνοαμερικανούς που έχουν επιστρέψει  πια πίσω. Όλοι τους είχαν ψηφίσει μέσω επιστολής ή ηλεκτρονικά τη Χίλαρι Κλίντον, και η σχεδόν γιορτινή ατμόσφαιρα με μπαλόνια, αυτοκόλλητα, κονκάρδες και αφίσες της Κλίντον, δεν προμήνυε σε τίποτα αυτό που θα ακολουθούσε σε λίγες ώρες μετά, όταν πια ο Τραμπ θα ήταν και επίσημα νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Είναι πολύ καλύτερο για την Ελλάδα να εκλεγεί η Χίλαρι διότι η Αμερική και το ΔΝΤ είναι θετικά προς την Ελλάδα

“Όταν έκλεισε τη Δευτέρα, το θέμα των emails της Χίλαρι ανέβηκε πολύ το χρηματιστήριο, ανέβηκαν οι αγορές περιμένοντας νίκη της Κλίντον. Η Χίλαρι είναι μια υποψηφιότητα σιγουριάς και σταθερότητας» μας είπε ο Οικονομολόγος, πρώην διπλωμάτης και ταμίας των Δημοκρατικών στην Ελλάδα Αλεκ Μάλη και υπογράμμισε ότι «είναι πολύ καλύτερο για την Ελλάδα να εκλεγεί η Χίλαρι διότι η Αμερική και το ΔΝΤ είναι θετικά προς την Ελλάδα. Με τον Τραμπ στην εξουσία δεν το θεωρώ δεδομένο. Επίσης η οικογένεια Κλίντον έχει στενή σχέση με την ελληνοαμερικανική κοινότητα και ξέρει πως είναι η κατάσταση στην Ελλάδα». Οι δηλώσεις αυτές έγιναν πριν το αποτέλεσμα και έδειχναν γιατί οι Ελληνοαμερικανική κοινότητα στήριξε τόσο πολύ την υποψηφιότητα της Χίλαρι και γιατί ήταν έτοιμη να πανηγυρίσει μια σχεδόν θεωρητικά βέβαιη νίκη.

 
 

Η εξέλιξη της βραδιάς

Στην αίθουσα πέρα από το άφθονο φαγητό και ποτό, υπήρχαν και γιγαντοοθόνες, συνδεδεμένες με τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ, που άρχισαν τις πρώτες πρωινές ώρες να μεταδίδουν την εκτίμησή τους για το τελικό αποτέλεσμα. Από την πρώτη στιγμή φάνηκε πως ο εύκολος περίπατος που όλοι περίμεναν ήταν μια ψευδαίσθηση που γρήγορα άρχισε να ανατρέπεται κάνοντας “ντέρμπι” τις εκλογές. Οι εναλλαγές των συναισθημάτων ήταν πολλές, αλλά όλοι ήλπιζαν πως η διαφαινόμενη υψηλή συμμετοχή των πολιτών στις κάλπες ήταν αποτέλεσμα της συστράτευσης μπροστά στο ενδεχόμενο εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ.

Δυστυχώς, για τους Δημοκρατικούς, η Χίλαρι Κλίντον υπέστη μια βαριά ήττα, και το πάρτι έληξε άδοξα, με τους τελευταίους να αποχωρούν όταν πια το αποτέλεσμα φαινόταν πως δεν μπορούσε να ανατραπεί.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα