Η γηραιότερη χελώνα στον κόσμο είναι bisexual;

Η γηραιότερη χελώνα στον κόσμο είναι bisexual;

Μυστήριο καλύπτει μέχρι σήμερα τις σεξουαλικές προτιμήσεις του 186χρονου Jonathan

Straight, gay ή bisexual; Αυτό είναι το μυστήριο που προσπαθούν να λύσουν οι τοπικές αρχές στο νησί Αγία Ελένη του νότιου Ατλαντικού σχετικά με τις σεξουαλικές προτιμήσεις του Jonathan, της γηραιότερης χελώνας στον κόσμο, που ζει εκεί.

Η 186 ετών γιγάντια χελώνα βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες καθώς οι Times ασχολήθηκαν με το εδώ και 26 χρόνια ταίρι του, τη Frederica που μπορεί όμως να είναι Frederic.

Τα δύο ζώα ήρθαν κοντά μεταξύ τους το 1991, όταν η Frederica ήταν μόλις οκτώ εβδομάδων κι έκτοτε είναι «αυτοκόλλητα». Τώρα όμως άρχισαν να ασχολούνται με το ποιο είναι τελικά το φύλο της. «Θα μπορούσε να είναι αρσενικό, θα μπορούσε και θηλυκό», είπε η κτηνίατρος του νησιού Catherine Man στο Fox News. Εκείνο που τους κάνει να μην είναι σίγουροι είναι μια ιδιομορφία στο κέλυφος της Frederica.

Το ζευγάρι ζει στον προαύλιο χώρο της επίσημης κατοικίας της κυβερνήτη του νησιού, Lisa Phillips. Η ίδια λέει ότι δεν έχει ποτέ τον Jonathan να προσπαθεί να ζευγαρώσει με τη Frederica, αλλά ότι είναι πολύ συχνά μαζί. Ωστόσο, τον έχει δει να είναι πολύ κοντά με μια άλλη απ' τις χελώνες που ζει μαζί.

Ο Jonathan είναι μια γιγάντια χελώνα με καταγωγή απ' τις Σεϋχέλλες που έφτασε στο νησί Αγία Ελένη το 1882, όταν ήταν ήδη 50 ετών.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που μια υπεραιωνόβια χελώνα τραβά την προσοχή του διεθνούς Τύπου. Πριν από μερικά χρόνια μια άλλη χελώνα, γνωστή ως «μοναχικός Τζορτζ» έγινε σύμβολο είδους υπό εξαφάνιση λόγω των αποτυχημένων προσπαθειών του να αποκτήσει απογόνους, προτού πεθάνει το 2012.

Φωτογραφία: Twiiter/@lisaphillips07

ADVERTISING

SHARE: