Η κακοποίηση των ζώων στην εκλογική ατζέντα της Κύπρου

Η κακοποίηση των ζώων στην εκλογική ατζέντα της Κύπρου
SOOC

Οι υποψήφιοι βουλευτές στις επερχόμενες κυπριακές εκλογές υπόσχονται μέτρα για την καταπολέμηση της βίας στα ζώα και της εγκατάλειψης τους

Με τις επερχόμενες κυπριακές εκλογές ασχολείται ο Βρετανικός Guardian σε ένα άρθρο διαφορετικό απ' ότι έχουμε συνηθίσει.

Με τίτλο: «Θάνατοι σκύλων στην Κύπρο βάζουν την κακοποίηση των ζώων στην εκλογική ατζέντα» η βρετανική εφημερίδα σημειώνει πως στην Κύπρο έχουν παρατηρηθεί τελευταία φαινόμενα κακοποίησης ζώων που προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων, με αποκορύφωμα το περιστατικό του περασμένου καλοκαιριού, όταν εννέα σκύλοι που ανήκαν σε οικογένεια κυνηγών κάηκαν ζωντανοί μέσα σε κλουβιά, από τα οποία δεν είχαν βγει ποτέ.

Στο άρθρο σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα ξέσπασαν περαιτέρω διαμαρτυρίες όταν μια ομάδα τουριστών ανακάλυψε νεκρά και αδύναμα σκυλιά που βρίσκονται ανάμεσα σε περιττώματα και πτώματα ζώων, σε καταλύματα κοντά στην Πάφο.

«Ανακάλυψαν με φρίκη σκύλους που λιμοκτονούσαν δίπλα σε νεκρά σκυλιά, και σε βρώμικο σκούρο πράσινο νερό όπου κολυμπούσαν ζωντανοί οργανισμοί», ανέφεραν οι Υπερασπιστές των ζώων Κύπρου, οι οποίοι ανέβασαν τις τραγικές εικόνες στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Guardian σημειώνει πως πλέον η κακοποίηση των ζώων έχει μπει στην εκλογική ατζέντα των υποψηφίων προέδρων της Κύπρου, που υπόσχονται μέτρα για την καταπολέμηση της βίας στα ζώα και της εγκατάλειψης τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος

ADVERTISING

SHARE: