Η κρυφή ζωή του Βλαντιμίρ Πούτιν ως κατασκόπου

Russian President Vladimir Putin attends  the Dialogue of Emerging Market and Developing Countries on the sideline of the BRICS Summit in Xiamen, China, Sept. 5, 2017. (Wu Hong/Pool Photo via AP)
Russian President Vladimir Putin attends the Dialogue of Emerging Market and Developing Countries on the sideline of the BRICS Summit in Xiamen, China, Sept. 5, 2017. (Wu Hong/Pool Photo via AP) AP

Πώς κατάφερε από 'εκλεκτός' της KGB να γίνει πρόεδρος της Ρωσίας

O Ψυχρός Πόλεμος έχει τελειώσει εδώ και χρόνια, αλλά η Ρωσία κυριαρχεί ακόμα παντού στις αμερικανικές ειδήσεις. Η χώρα σήμερα κατηγορείται ότι χάκαρε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του DNC και συμμετείχε με διάφορους τρόπους στη νίκη του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016. Παράλληλα, εξέφρασε την υπερηφάνεια του για τους «μοναδικούς ανθρώπους» της κοινότητας πληροφοριών της Ρωσίας, σύμφωνα με την AFP.

Ο χαρακτηρισμός του Πούτιν και της Ρωσίας ως “κατάσκοποι” δεν αποτελεί έκπληξη, μιας και ο ίδιος παλαιότερα ήταν πράκτορας στην KGB.

Παρακάτω ακολουθούν οι πιο σημαντικές στιγμές του Ρώσου προέδρου ως κατάσκοπος:

ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΕΦΗΒΟΣ

Η κρυφή ζωή του Βλαντιμίρ Πούτιν ως κατασκόπου

Ως έφηβος, ο Πούτιν είχε «εθιστεί» με τη σειρά μυθιστορημάτων και ταινιών «Η ασπίδα και το σπαθί». Η ιστορία επικεντρώνεται σε έναν γενναίο σοβιετικό μυστικό πράκτορα που έχει στόχο να εξολοθρεύσει τους Ναζί. Ο Πούτιν δήλωσε αργότερα ότι είχε εντυπωσιαστεί από το πώς «ένας κατάσκοπος θα μπορούσε να αποφασίσει τη μοίρα χιλιάδων ανθρώπων».

Η ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ Η KGB

Η κρυφή ζωή του Βλαντιμίρ Πούτιν ως κατασκόπου

O ίδιος σπούδασε νομική στο κρατικό πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης, ενώ η προπτυχιακή του εργασία επικεντρώθηκε στο διεθνές δίκαιο και το εμπόριο. Μετά τη νομική, προσλήφθηκε από την KGB.

H ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η κρυφή ζωή του Βλαντιμίρ Πούτιν ως κατασκόπου

Εκπαιδεύτηκε στο Ινστιτούτο Red Banner στη Μόσχα. Ο πρώην επικεφαλής του προσωπικού του Πούτιν και ο συνάδελφός του στην KGB, Σεργκέι Ιβάνοφ, δήλωσε στην Telegraph ότι κάποια μαθήματα ήταν αρκετά απλά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Fortunegreece

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece

ADVERTISING

SHARE: