Η Ουάσιγκτον χαρακτηρίζει τον Μαδούρο δικτάτορα

Η Ουάσιγκτον χαρακτηρίζει τον Μαδούρο δικτάτορα

Κυρώσεις εναντίον του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο επέβαλε η Ουάσιγκτον

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής επέβαλε σήμερα πρωτοφανείς νομικές και οικονομικές κυρώσεις εναντίον του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, χαρακτηρίζοντας τον έναν «δικτάτορα», μία μέρα μετά τις εκλογές για τα μέλη της Συντακτικής Συνέλευσης, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών στην Ουάσιγκτον.

«Οι χθεσινές παράνομες εκλογές επιβεβαιώνουν ότι ο Μαδούρο είναι ένας δικτάτορας που περιφρονεί την βούληση του λαού της Βενεζουέλας», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, ανακοινώνοντας το «πάγωμα» «όλων των περιουσιακών στοιχείων» του προέδρου της Βενεζουέλας εντός της δικαιοδοσίας των ΗΠΑ.

Ο Νικολάς Μαδούρο εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία, η οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου έφθασε το 41,5%, που αντιστοιχεί σε λίγο περισσότερο από 8 εκατομμύρια ψηφοφόρους.

«Δεν αναγνωρίζουμε αυτήν την νοθευμένη ψηφοφορία, για μας είναι άκυρη, δεν υπάρχει» δήλωσε από πλευράς του ο Ενρίκε Καπρίλες καταγγέλλοντας «σφαγή» και «εκλογική απάτη».

Μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής, τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο έφηβοι, έχασαν τη ζωή τους στο κρατίδιο της Τατσίρα, τρεις στην Μερίδα, ένας στη Λάρα, ένας στη Θούλια και ένα στέλεχος του φοιτητικού κινήματος στο Σούκρε, σύμφωνα με έναν επίσημο απολογισμό.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα