Η Ουγγαρία προτείνει την κατασκευή φράχτη στα σύνορα Βουλγαρίας και ΠΓΔΜ με την Ελλάδα

Η Ουγγαρία προτείνει την κατασκευή φράχτη στα σύνορα Βουλγαρίας και ΠΓΔΜ με την Ελλάδα

Την κατασκευή φράχτη στα σύνορα της Βουλγαρίας και της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα προτείνει ο Ούγγρος πρωθυπουργός, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μεταναστευτική κρίση

Την ανέγερση ενός φράχτη στα σύνορα της ΠΓΔΜ και της Βουλγαρίας με την Ελλάδα, προκειμένου να περιοριστούν οι μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη, πρότεινε σήμερα από τη Σλοβενία ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.

"Αν δεν μπορούμε να ασφαλίσουμε τα εξωτερικά σύνορα (της Ευρωπαϊκής Ένωσης), ανεξαρτήτως του πόσο δαπανηρό ή απαιτητικό είναι αυτό, θα καταστρέψουμε εμείς οι ίδιοι το καθεστώς του Σένγκεν", δήλωσε ο Όρμπαν αναφερόμενος στη ζώνη ελεύθερης κυκλοφορίας στην Ευρώπη.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Σλοβενία.

Έκλεισε πάλι η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ

Διεκόπη από τις 6 το πρωί η διέλευση προσφύγων στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, όπως ανέφερε αστυνομική πηγή. Αυτό αποφασίστηκε από τις Αρχές της γείτονας χώρας, μέχρι να υπάρξει αποσυμφόρηση του καταυλισμού προσφύγων στη Γευγελή, που, κατά την ίδια πηγή, είναι γεμάτο.

Όπως έγινε γνωστό, υπό τις παραπάνω συνθήκες παραμένουν εγκλωβισμένοι στην ελληνική πλευρά πάνω από 1.000 πρόσφυγες. Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής στην Ειδομένη βρίσκονταν 400 πρόσφυγες, ενώ, στο πρατήριο υγρών καυσίμων, όπου σταματούν τα λεωφορεία που μεταφέρουν πρόσφυγες για έλεγχο των υπηρεσιακών τους σημειωμάτων, αναμένουν 14 λεωφορεία με 700 επιβάτες.

Ρέντσι: Καταργώντας την συνθήκη του Σέγκεν δεν μπλοκάρονται οι τρομοκράτες

«Είναι σωστό να υπάρχει μεγάλη προσοχή σε ό,τι αφορά την τρομοκρατία, αλλά καταργώντας τη συνθήκη του Σέγκεν δεν μπλοκάρονται οι τρομοκράτες», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξή του στον ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό Rtl 102,5.

«Η συνθήκη του Σέγκεν τίθεται υπό σοβαρή αμφισβήτηση και για μας αυτό είναι κάτι πραγματικά λυπηρό. Η ελεύθερη διέλευση των συνόρων ήταν το μεγάλο ευρωπαϊκό όνειρο», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο Ρέντσι υπενθύμισε ότι «κάποιοι από τους τρομοκράτες του Παρισιού, των Βρυξελλών και της Κοπεγχάγης μεγάλωσαν στις πόλεις μας» και δεν δίστασε να τονίσει ότι σ' αυτή την προσπάθεια κατάργησης του Σέγκεν «υπάρχει φόβος και έλλειψη οράματος, κάτι που θέτει σε κίνδυνο το όλο ευρωπαϊκό σχέδιο».

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μετανάστες

ADVERTISING

SHARE: