Η παρθενική πτήση του κινέζικου στρατιωτικού ελικοπτέρου Ζ-19 Ε

Η παρθενική πτήση του κινέζικου στρατιωτικού ελικοπτέρου Ζ-19 Ε

Προορίζεται κυρίως για επιθέσεις εναντίον τανκς, οπλισμένων οχημάτων, αμυντικών έργων και άλλων στόχων στο έδαφος (Vid)

Το κινεζικό στρατιωτικό ελικόπτερο Ζ-19 Ε έκανε σήμερα την πρώτη του πτήση στο Χαρμπίν της βορειοανατολικής κινεζικής περιφέρειας Χεϊλονγκτζιάνγκ.

Το ελικόπτερο έκανε ελιγμούς και πέταξε χαμηλά πάνω από το αεροδρόμιο για να δείξει τις δυνατότητές του. Το μοντέλο νέας γενιάς, που προορίζεται για εξαγωγές, κατασκευάσθηκε από την Αεροναυπηγική Βιομηχανία του Χαρμπίν για να καλύψει τις ανάγκες της διεθνούς στρατιωτικής αγοράς, σύμφωνα με ην κρατική εταιρεία AVIC (Aviation Industry Corporation of China).

Πρόκειται για το τελευταίου τύπου στρατιωτικό ελικόπτερο με καθίσματα κατά σειρές είναι και το πρώτο επιθετικό ελικόπτερο της Κίνας που προορίζεται για εξαγωγές. «Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ενίσχυση του πεδίου μάχης και μία σειρά άλλων αποστολών σε ένα πολύπλοκο περιβάλλον πεδίου μάχης τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα», δήλωσε στέλεχος της AVIC.

Με ένα μέγιστο βάρος 4.250 κιλών κατά την απογείωση, το Ζ-19 Ε είναι ένα ελαφρύ στρατιωτικό ελικόπτερο με προφανή πλεονεκτήματα στην ταχύτητα απογείωσης και πτήσης, σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

Προορίζεται κυρίως για επιθέσεις εναντίον τανκς, οπλισμένων οχημάτων, αμυντικών έργων και άλλων στόχων στο έδαφος. Μπορεί να προσφέρει άμεσα στήριξη πυρός σε επίγειες δυνάμεις, να επιτεθεί σε ελικόπτερα και άλλους χαμηλού ύψους στόχους, να πετά σε πολύ χαμηλό ύψος και στο πλαίσιο ενός κονβόι ελικοπτέρων.

Δείτε το βίντεο:

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτό: AP Photo/Ng Han Guan)

ADVERTISING

SHARE: