Η πρώτη γαλόπουλα που πήρε χάρη απ’ τον Τραμπ

Η πρώτη γαλόπουλα που πήρε χάρη απ’ τον Τραμπ
President Donald Trump pardons Drumstick during the National Thanksgiving Turkey Pardoning Ceremony in the Rose Garden of the White House, Tuesday, Nov. 21, 2017, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci) AP

Ο Ντράμστικ και ο φίλος του ο Γουίσμπον δεν θα τιμήσουν κανένα τραπέζι, αλλά θα μεταφερθούν στον κήπο ενός κοντινού πανεπιστημίου στη Βιρτζίνια

Την παράδοση που απαιτεί από τον πρόεδρο να απονέμει χάρη σε μια τυχερή γαλοπούλα λίγο πριν από τη γιορτή των Ευχαριστιών, τήρησε και ο Ντόναλντ Τραμπ σήμερα.

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μελάνια και τον γιο τους, τον Μπάρον, ο Τραμπ πήγε στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου και έδωσε χάρη σε μια μεγάλη, άσπρη γαλοπούλα, τον Ντράμστικ.

Κατά το έθιμο, στη γιορτή των Ευχαριστιών, που φέτος πέφτει στις 23 Νοεμβρίου, οι Αμερικανοί τρώνε γαλοπούλα, συνήθως γεμιστή. Ο Ντράμστικ και ο φίλος του ο Γουίσμπον δεν θα τιμήσουν κανένα τραπέζι: θα μεταφερθούν και θα ζήσουν ήσυχα στον κήπο ενός κοντινού πανεπιστημίου στη Βιρτζίνια.

Wishbone, one of two turkeys set to be pardoned by President Donald Trump, is previewed by members of the press, Tuesday, Nov. 21, 2017, at the White House briefing room in Washington. (AP Photo/Jacquelyn Martin) AP

 

“Είμαι στην ευχάριστη θέση να δηλώσω ότι σε αντίθεση με εκατομμύρια άλλες γαλοπούλες αυτήν την εποχή, ο Ντράμστικ έχει ένα πολύ, πολύ φωτεινό μέλλον μπροστά του” είπε ο πρόεδρος.

Ο Τραμπ δεν άντεξε στον πειρασμό να αναφερθεί στον προκάτοχό του, τον Μπαράκ Ομπάμα, που πέρσι είχε απονείμει χάρη σε δύο γαλοπούλες, τον Τέιτερ και τον Τοτ. “Όπως ξέρετε, ανέλαβα δράση για να ανατρέψω ορισμένες από τις εκτελεστικές αποφάσεις του προκατόχου μου. Ωστόσο, όπως με ενημέρωσε η νομική υπηρεσία του Λευκού Οίκου, η χάρη στον Τέιτερ και τον Τοτ δεν γίνεται να ανακληθεί, σε καμία περίπτωση” χαριτολόγησε.

(AP Photo/Evan Vucci)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα