Η στιγμή που ηχολήπτης σκοτώνεται από αστυνομικά πυρά σε γυρίσματα για τηλεοπτική σειρά

Η στιγμή που ηχολήπτης σκοτώνεται από αστυνομικά πυρά σε γυρίσματα για τηλεοπτική σειρά
Νεκρός ηχολήπτης από αστυνομικά πυρά YouTube

Ο 38χρονος ηχολήπτης φόραγε αλεξίσφαιρο γιλέκο αλλά η σφαίρα τον βρήκε στην περιοχή της μασχάλης, που ήταν απροστάτευτη

Βίντεο που δείχνει τη στιγμή που μέλος τηλεοπτικού συνεργείου πέφτει νεκρό από αστυνομικά πυρά κατά τη διάρκεια βιντεοσκόπησης για σειρά, δόθηκε στη δημοσιότητα στο πλαίσιο δίκης για την υπόθεση που είναι σε εξέλιξη.

Ο 38χρονος ηχολήπτης Μπράις Ντίον άφησε την τελευταία του πνοή μετά από πυρά που δέχτηκε όταν αστυνομικοί πυροβόλησαν ληστή σε κατάστημα fast food στην Ομάχα, στη Νεμπράσκα των ΗΠΑ. Το συνεργείο κινηματογραφούσε την αστυνομική επιχείρηση για την τηλεοπτική σειρά Cops, όταν ο Ντίον πυροβολήθηκε τον Απρίλιο του 2014.

Φόραγε αλεξίσφαιρο γιλέκο αλλά η σφαίρα τον βρήκε στην περιοχή της μασχάλης, που ήταν απροστάτευτη. Νεκρός από τα πυρά έπεσε και ο 32χρονος ληστής, Κορτέζ Ουάσινγκτον, ο οποίος είχε όπλο, το οποίο οι αστυνομικοί πίστευαν ότι ήταν αληθινό.

Το εν λόγω βίντεο προβλήθηκε στο δικαστήριο πριν λίγες μέρες κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας μετά από αγωγή που άσκησε ο αδερφός του άτυχου ηχολήπτη, κατηγορώντας τις αρχές για αμέλεια. “Ο Μπράις βρισκόταν εκεί όπου του είπαν, όταν του είπαν και ενήργησε σύμφωνα με τις οδηγίες των αστυνομικών”, αναφέρεται στην αγωγή.

Το βίντεο δείχνει δύο αστυνομικούς μαζί με το τηλεοπτικό συνεργείο σε ένα περιπολικό, όταν λαμβάνουν ειδοποίηση για ληστεία σε εξέλιξη σε κοντινό κατάστημα fast food. Καθώς μπαίνουν στο μαγαζί, οι αστυνομικοί βγάζουν τα όπλα τους, ακολουθούμενοι από το συνεργείο. Πυροβολούν επανειλημμένως προς τον κουκουλοφόρο ληστή, ο οποίος φαίνεται να τους σημαδεύει, πριν επιχειρήσει να φύγει από την πόρτα. Ο Ντίον διακρίνεται να πέφτει σε τοίχο, κοντά στην πόρτα. “Μπράις, είσαι καλά; Μείνε μαζί μου, Μείνε μαζί μου”, ακούγεται να λέει ο εικονολήπτης.

Οι αρχές της πόλης αρνούνται την αμέλεια και έχουν καταθέσει αίτηση για απόρριψη της υπόθεσης ενώ δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου της κομητείας Ντάγκλας απέρριψαν το αίτημα της πόλης να απαγορευτεί η δημοσιοποίηση του βίντεο.

Ο Ντίον είναι το μοναδικό μέλος συνεργείου που τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια κινηματογράφησης των 30 επεισοδίων της σειράς Cops, η οποία προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1989.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα