Η Βουλή των Κοινοτήτων έδωσε το ΟΚ για τις εκλογές της Μέι

Η Βουλή των Κοινοτήτων έδωσε το ΟΚ για τις εκλογές της Μέι
British Prime Minister Theresa May leaves 10 Downing Street in London, to attend Prime Minister's Questions at the Houses of Parliament, Wednesday, April 19, 2017. (AP Photo/Frank Augstein) AP

Εγκρίθηκε από τη Βουλή των Κοινοτήτων η διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών που ζήτησε χθες η Τερέσα Μέι με διάγγελμα της προς τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου

Με συντριπτική πλειοψηφία η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε την πρόταση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 8 Ιουνίου.

Η πρόταση εγκρίθηκε με 522 ψήφους υπέρ έναντι μόλις 13 κατά.

Για να περάσει η πρόταση της πρωθυπουργού χρειαζόταν τη στήριξη των δύο τρίτων των συνολικά 650 μελών του κοινοβούλιου.

“Πιστεύω πως αυτή την τεράστιας εθνικής σημασίας στιγμή θα πρέπει να υπάρχει ενότητα εδώ στο Ουεστμίνστερ, όχι διχόνοια”, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία της στο κοινοβούλιο η Τ. Μέι, φράση που επικαλέστηκε και χθες κατά το διάγγελμα της.

Η Τερέσα Μέι ανέφερε στο αιφνιδιαστικό διάγγελμα της, δίνοντας το στίγμα της προεκλογικής περιόδου που εκκινά και επισήμως: “Είναι η στιγμή σας να αποδείξετε πως επιθυμείτε τη σταθερή διακυβέρνηση της χώρας. Ας αφήσουμε τον κόσμο να αποφασίσει. Χρειαζόμαστε μια ισχυρή και δυνατή ηγεσία για να εγγυηθεί το μέλλον της χώρας κατά την αποχώρηση από την Ένωση και για το μετέπειτα διάστημα”.

Την ίδια ώρα, θυμίζουμε πως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ πιστεύει ότι οι “πραγματικές διαπραγματεύσεις” ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit θα ξεκινήσουν μετά την διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών της 8ης Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Φωτογραφία: AP Photo/Frank Augstein

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα