Ιαπωνία: Αύξηση της ραδιενέργειας

default image

Σημαντική αύξηση παρατηρείται στη στάθμη των ραδιενεργών ουσιών σε μία θαλάσσια περιοχή δεκαπέντε περίπου χιλιομέτρων ανοικτά του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα (Pic)

Τα δείγματα θαλασσινού νερού σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το εργοστάσιο περιείχαν 1.400 μπεκερέλ καισίου 137 ανά χιλιόγραμμο, σύμφωνα με την εταιρία. Πρόκειται για μία επιβάρυνση κατά 600 φορές μεγαλύτερη από το ανώτερο επίπεδο των 2,3 μπεκερέλ που είχαν μετρηθεί μέχρι σήμερα στις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή είχαν επίσης εξεταστεί δείγματα που έδειχναν υψηλά επίπεδα καισίου 134 και ιωδίου 131, σύμφωνα με τους αναλυτές της Tepco. Παρομοίως, δείγματα από άλλη περιοχή σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από το εργοστάσιο δείχνουν επίσης αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας. Τα πρώτα δείγματα που εξετάστηκαν είχαν ληφθεί σε βάθος 20 ως 30 μέτρα, αλλά μόλις τρία χιλιόμετρα από την ακτή.

Όπως επισήμανε εκπρόσωπος της Tepco, “δεν μπορούμε να πούμε τίποτε ακόμα. Θα πραγματοποιήσουμε και άλλους ελέγχους και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα