Ικανοποίηση Μέρκελ για την αποφυλάκιση Γιουτζέλ

Ικανοποίηση Μέρκελ για την αποφυλάκιση Γιουτζέλ
Deniz Yucel, a Turkish-German journalist working for German newspaper Die Welt who was detained in Turkey for more than a year, walks with his wife Dilek Mayaturk Yucel, after being released from jail, in Istanbul, Friday, Feb. 16, 2018,(Can Erok/DHA-Depo Photos via AP) Can Erok/DHA-Depo Photos via AP

Η γερμανίδα καγκελάριος ευχαρίστησε όσους κατέβαλαν προσπάθειες για αυτή την εξέλιξη

Την ικανοποίησή της για την αποφυλάκιση του γερμανοτούρκου δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτζέλ από τις τουρκικές φυλακές εξέφρασε η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ και ευχαρίστησε όσους κατέβαλαν προσπάθειες για αυτή την εξέλιξη.

Η κυρία Μέρκελ ευχαρίστησε ιδιαίτερα το υπουργείο Εξωτερικών και τον υπουργό Ζίγκμαρ Γκάμπριελ για τις προσπάθειές του, επισημαίνοντας ότι “αποδεικνύεται ότι οι συζητήσεις δεν είναι άχρηστες”, αλλά και την κοινωνία των πολιτών, στην Γερμανία και αλλού, για την συνεισφορά της.

Η Καγκελάριος αναφέρθηκε ωστόσο και σε άλλες, “ίσως όχι τόσο προβεβλημένες”, περιπτώσεις Γερμανών φυλακισμένων στην Τουρκία και ευχήθηκε γρήγορες δικαστικές διαδικασίες, με βάση το κράτος δικαίου, κάτι που όπως επισήμανε, ζήτησε χθες και από τον τούρκο Πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Πηγή:ΑΜΠΕ Φωτογραφία:Can Erok/DHA-Depo Photos via AP

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα