Ινδία: Ξεπέρασαν τους 2.200 οι νεκροί από το κύμα καύσωνα

Ινδία: Ξεπέρασαν τους 2.200 οι νεκροί από το κύμα καύσωνα

Μικρή ανάσα οι βροχοπτώσεις της Κυριακής, για τους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί από το κύμα καύσωνα στην Ινδία. Εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

Το κύμα καύσωνα που διαρκεί εδώ και εβδομάδες στην Ινδία προκάλεσε τον θάνατο 2.200 και πλέον ανθρώπων, ανακοίνωσαν την Κυριακή (31/05) οι αρχές την ώρα που οι σποραδικές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν ανακούφισαν για λίγο τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών.

Καταιγίδες έπληξαν την Κυριακή τα κρατίδια Άντρα Πραντές και Τελανγκάνα, στο νότιο τμήμα της χώρας, όπως επίσης και την πρωτεύουσα της Ινδίας, το Νέο Δελχί, περιοχές που καταμετρούν τα περισσότερα θύματα από τον καύσωνα.

Η ανάπαυλα αυτή ωστόσο θα είναι σύντομης διάρκειας καθώς ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει τους 45 βαθμούς τις επόμενες ημέρες στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο στη νότια Ινδία, στο δυτικό και το βόρειο τμήμα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

«1.636 άνθρωποι έχουν πεθάνει μονάχα στο κρατίδιο Άντρα» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος, ο Π. Τούλσι Ράνι.

Επιπλέον 541 άνθρωποι έχουν πεθάνει στο κρατίδιο Τελανγκάνα λόγω του καύσωνα, ανέφερε ένας άλλος αξιωματούχος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ADVERTISING

SHARE: