ΗΠΑ: Γερουσία καλεί Φλιν για τη ρωσική ‘εμπλοκή’ στις προεδρικές εκλογές

ΗΠΑ: Γερουσία καλεί Φλιν για τη ρωσική ‘εμπλοκή’ στις προεδρικές εκλογές
FILE - In this Feb. 10, 2017 file photo, then-National Security Adviser Michael Flynn sits in the East Room of the White House in Washington. Former CIA Director James Woolsey has accused former Trump administration National Security Adviser Michael Flynn of participating in a discussion with Turkish officials in which the possibility of subverting the U.S. extradition process to remove a Turkish cleric from the U.S. The Wall Street Journal first reported Woolseys comments and posted a video interview with him late Friday. A Flynn spokesman said Friday that Woolseys claims were false and that no such discussion occurred. (AP Photo/Carolyn Kaster, File) AP

Η Επιτροπή Πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας κλήτευσε τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Τραμπ, στο πλαίσιο της έρευνάς της για ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές

Η Επιτροπή Πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας κλήτευσε τον Μάικλ Φλιν, τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ζητώντας του να της παρουσιάσει έγγραφα που συνδέονται με τη Ρωσία, εντείνοντας την έρευνά της για τη φερόμενη ανάμειξη της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι γερουσιαστές Ρίτσαρντ Μπερ, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Επιτροπής, και ο Μαρκ Ουόρνερ, ο επικεφαλής στην Επιτροπή από την πλευρά των Δημοκρατικών, ανέφεραν ότι η επιτροπή ζήτησε πρώτη φορά τα έγγραφα αυτά από τον Φλιν με επιστολής της στις 28 Απριλίου, αλλά ο αντιστράτηγος αρνήθηκε να τα δώσει.

Πρόκειται για την πρώτη κλήτευση που εκδίδει τη Επιτροπή στο πλαίσιο της έρευνας αυτής.

Ο Ουόρνερ επεσήμανε την Τρίτη ότι η Επιτροπή λαμβάνει διάφορα έγγραφα καθώς ερευνά τις καταγγελίες ότι η Ρωσία προσπάθησε να επηρεάσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, κάτι που η Μόσχα διαψεύδει. Όμως πρόσθεσε μιλώντας στο Reuters ότι κάποιοι άνθρωποι αρνούνται να συνεργαστούν, «οπότε θα λάβουμε μέτρα».

Η κυβέρνηση Τραμπ αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τη Ρωσία.

Ο Φλιν είναι στο επίκεντρο της έρευνας για την πιθανολογούμενη παρέμβαση της Μόσχας στις εκλογές. Τον Φεβρουάριο αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου, όταν έγινε γνωστό ότι δεν αποκάλυψε το περιεχόμενο των συζητήσεων του με τον Ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ Σεργκέι Κίσλιακ και στη συνέχεια παραπλάνησε τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς σχετικά με τις συζητήσεις αυτές.

Φωτό: AP Photo/Carolyn Kaster, File

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα